Stahlgruber: Řemeny namísto řetězových rozvodů – Conti Belt In Oil

1. října 2018, 8:21

Společnost Stahlgruber představuje novinku v přípravě a to řemeny namísto řetězových rozvodů – Conti Belt In Oil (BIO). Jedná se o ozubené řemeny v olejové lázni pro pohony olejových čerpadel a rozvodů.

UŽŠÍ, TIŠŠÍ, ÚSPORNĚJŠÍOd prvovýroby až k aftermarketu s náhradními díly: I pro opravy ozubených řemenů běžících v oleji nyní ContiTech připravuje vhodná řešení. Důraz je přitom kladen na to, aby byla zákazníkům poskytnuta co nejvyšší kvalita.

Ze strany výrobců vozidel jsou používány v motorech nově řemeny pohybující se v olejové lázni (namísto dřívějších řetězových komponentů) z různých důvodů. Hlavní výhody těchto řemenů oproti řetězovým ústrojím jsou:

  • o 30 % nižší ztráty vznikající při tření
  • snížení spotřeby až o 0,2L na 100km
  • snížení emisí CO2 až o dva gramy na 1km
  • snížená hlučnost
  • extrémně pevná pryžová směs = dlouhá životnost

Nyní přichází nová generace řemenů do dílen. „V aktuálních motorech VW, Ford a PSA již jsou – u vozů Opel půjdou také brzy do série hnací řemeny pro pohon rozvodů, které se pohybují  v olejové lázni a mohou nahradit do budoucna zcela současná řetězová ústrojí,“ informuje produktový manažer Adrian Rothschild z divize CONTITECH.

Řešení opravy od společnosti ContiTech pro dílny přitom nabízí obvyklou kvalitu a i zde je pětiletá záruka. Další řemeny pro užití v olejové lázni budou následovat v průběhu roku a k dispozici budou i odpovídající řešení ve formě sady.

Stahlgruber CZ Vás bude brzy informovat o nových aplikacích těchto řemenů, které začnou být postupně dostupné skladem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!