Genuine parts převezme významného německého distributora

14. ledna 2019, 11:59

Další konsolidace na evropském aftermarketu. Koncern Genuine Parts Co. oznámil, že jím vlastněná společnost Alliance Automotive Group dokončila převzetí německého distributora náhradních dílů – Hennig Fahrzeugteile.

Alliance Automotive Group převzala německého distributora náhradních dílů Hennig Fahrzeugteile

Skupina Hennig Fahrzeugteile se sídlem v Essenu v Severním Porýní-Vestfálsku je jedním z předních distributorů automobilových dílů v Německu. Hennig Fahrzeugteile má v Německu 31 poboček a obsluhuje více než 9.000 zákazníků, především nezávislé autoservisy a maloobchodní klienty. Společnost Alliance Automotive očekává, že nová akvizice bude generovat roční příjmy ve výši přibližně 190 milionů dolarů.

Společnost Alliance Automotive je jednou z největších distribučních společností na trhu s náhradními díly v Evropě. V současné době obsluhuje přibližně 40.000 autoservisů z přibližně 1.800 poboček. Připomeňme, že od konce roku 2017 Alliance Automotive patří k Genuine Parts (více informací). Díky této akvizici tak jeden z největších globálních koncernů v automobilovém průmyslu zvyšuje svůj podíl na německém trhu.

AAG je největším akcionářem skupiny GroupAuto International, která prostřednictvím firem J+M autodíly, EMT a Autoparts působí na českém trhu a firem Autosave, J.B.K. a Kamico na Slovensku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!