Turbodmychadla Mahle v síti LKQ CZ (Auto Kelly)

15. června 2020, 12:43

Vývoj spalovacího motoru jednoznačně směřuje k downsizingu, což znamená zmenšování počtu válců a zdvihového objemu při současném zachování nebo vylepšení kroutícího momentu a výkonu motoru. Je to rozhodující krok ke splnění stále přísnějších požadavků na zvyšování hospodárnosti a snižování emisí. Turbodmychadlo hraje v tomto procesu klíčovou roli, a to jak u vznětových, tak i u zážehových motorů. Doplněním turbodmychadel Mahle do nabídky Auto Kelly kompletuje všechny hlavní OE výrobce turbodmychadel – Mahle Turbo System, Garett by Honeywell, BorgWarner (značky KKK a Schwitzer), Mitsubishi (značka MHI), IHI, Toyota a Holset.

Turbodmychadlo MahleMahle, vyrábějící svá turbodmychadla ve výrobních závodech v Rakousku, ale také v Severní Americe, disponuje vysoce moderními výrobními zařízeními, která si vyžádala investice ve výši desítek milionů EUR při vstupu na trh v roce 2012. Od té doby MAHLE posouvá kvalitativní laťku výše v disciplínách účinnosti, životnosti a akustiky, ať se jedná o extrémní koncepci downsizingu v podobě zážehového dvouválce, hospodárného a výkonného vznětového čtyřválce pro osobní vozy, nebo velkoobjemového turbodieselu pro nákladní vozidla.

Kvalita je prvořadým faktorem

Společnost využívá nejnovější simulační nástroje v počáteční fázi integrovaného procesu vývoje, aby zajistila termodynamické a termomechanické vlastnosti. Výroba probíhá v souladu s definovanými standardy a využívají se nejnovější procesy v nejmodernějších zařízeních.

Technologie použitá při výrobě turbodmychadel:

  • vysokorychlostní obrábění oběžného kola kompresoru – pro větší přesnost vyvážení, optimalizovanou stabilitu rychlosti a snížení akustických zvuků
  • dvojité pístní kroužky na hřídeli rotoru – pro nižší spotřebu oleje
  • kryty turbín vyrobené z nejmodernějších materiálů – pro větší tepelnou stabilitu a delší životnost
  • funkčně řízené centrální skříně a progresivní vyvažování hřídele rotoru – pro vyšší výkon a snížení akustického hluku
  • hřídel rotoru a oběžná kola svařovaná elektronovým paprskem zaručují vysokou pevnost

Turbodmychadla Mahle jsou úspěšně certifikována dle ISO 9001 a ISO/TS 16949
a stanovují měřítka z hlediska životnosti a akustických vlastností díky novému vysoce
preciznímu procesu výroby klíčových komponentů, jako je rotor a ložisko. K tomu významně přispívá také oběžné kolo kompresoru, které je s minimální tolerancí vyfrézované kompletně z jednoho dílu odlévaného z hliníkové slitiny.

Díky vysoké kvalitě je objem vzduchu rozdělován mezi lopatky kola kompresoru obzvlášť
rovnoměrně, čímž nedochází ke vzniku rušivého pulzačního hluku. Garantovaná záruka na
turbodmychadla Mahle je 24 měsíců.

Sortiment Auto Kelly zahrnuje jak turbodmychadla s obtokovým ventilem pro zážehové motory o výkonu 45 až 220 kW, tak i turbodmychadla s variabilní geometrií rozváděcích lopatek. Šíře nabídky turbodmychadel pro vznětové motory pokrývá výkony motoru
už od 30 kW. Hlavní výhodou je nákup kvalitního turbodmychadla za atraktivní cenu
a navíc bez požadavku na vrácení starého dílu. Zákazníkům tak odpadají náklady spojené se skladováním a logistikou starých dílů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!