LKQ Europe se zasazuje o plnění svého závazku udržitelnosti

23. dubna 2021, 15:39

Cílem evropského programu udržitelnosti společnosti LKQ je snížit emise CO2 a pomoci svým zaměstnancům rozvíjet se a spolupracovat s komunitami, ve kterých pracují. LKQ Corporation, mateřská společnost LKQ Europe, vydala v dubnu svoji první zprávu o udržitelnosti.

Základní součástí podnikové strategie společnosti LKQ Europe je zapojení se do projektů udržitelnosti, které budou mít pozitivní dopad na zákazníky, zaměstnance i životní prostředí. Konkrétně se jedná o témata jako jsou klima a životní prostředí, rozvoj lidí, společnosti a komunit, ve kterých působí. LKQ se zavázala snížit své emise CO2 a přispívat k plnění cílů Pařížské dohody.

„Jelikož usilujeme o ziskový růst a trvalý úspěch, jsme odhodláni přispívat k udržitelnému rozvoji tím, že budeme brát naši sociální a ekologickou odpovědnost vážně. Pokud jde o environmentální aspekty v našich provozech, naším cílem je patřtit v tomto směru knejprogresivnějším společnostem na evropském automobilovém trhu s náhradními díly. Do našeho úsilí o zlepšování našeho podnikání s ohledem na ochranu životního prostředí a společnosti zapojujeme také naše partnery a vyzýváme je, aby splňovali vysoké standardy udržitelnosti,“ říká Arnd Franz, CEO společnosti LKQ Europe.

LKQ Corporation je lídrem v oblasti životního prostředí už od svého vzniku v roce 1998, kdy byla založena jako společnost provádějící demontáž a recyklaci osobních vozidel. Dnes je největší společností pro recyklaci vozidel, přičemž provozy v Severní Americe recyklují více než 90 % materiálů z vozidel, která získávají a která by jinak šla na skládky. Začátkem dubna LKQ Corporation oznámila vydání své úvodní Zprávy o udržitelnosti, která popisuje navazující aktivity naší společnosti, která se zaměřuje na odpovědné postupy v oblasti životního prostředí, v sociální oblasti a v oblasti řízení („ESG“), včetně doložení toho, jak společnost podporuje diverzitu, školení zaměstnanců a bezpečnost.

LKQ Europe zavedla nejmodernější logistickou síť zaměřenou na efektivní dodávku produktů a minimalizaci emisí. Společnost pracuje na plánu udržitelnosti emisí s ročním snížením CO2 v našem vozovém parku až o 30 % během příštích deseti let. Cesta k nulovým emisím vede přes kombinaci uvědomění a osvojení ekologických vzorců chování, kterých lze dosáhnout například prostřednictvím školení řidičů, díky vozidlům s nízkými emisemi, alternativním palivům a konečně alternativním vozidlům s odpovídajícím dojezdem a také pilotním plánovacím projektům v různých zemích po celé Evropě. Ve Spojeném království a Irsku společnost LKQ právě zahájila zkušební dodávku elektrických vozidel na ostrově Wight. Poběží po dobu šesti měsíců a zohlední infrastrukturu dobíjecích stanic pro vytipování poboček s ami lehkými užitkovými vozy, jejichž klasický počet kilometrů vyhovuje dojezdu a kapacitě elektrického vozidla. Společnost LKQ také zvažuje pilotní projekty s těžkými nákladními vozidly poháněnými palivovými články, jakmile budou vozidla a stanice pro plnění k dispozici.

LKQ Eco

„Monitorujeme emise CO2 u všech našich provozů, včetně distribučních center, budov, poboček, produktů a u více než 6 000 vozidel v našem vozovém parku. Budeme také vybízet naše dodavatele, aby stanovili uhlíkovou stopu nám dodávaných a námi distribuovaných produktů pro zajištění trvalého postupu při snižování emisí, abychom se stali CO2 neutrální společností,“ říká Arnd Franz, CEO společnosti LKQ Europe.

V budovách a provozovnách vyvinuli řadu iniciativ pro snížení spotřeby energie a souvisejících emisí uhlíku. A zkoumáme další příležitosti, jak do našich provozů přidat solární panely a nakupovat obnovitelnou energii v celé Evropě.

V rámci programu udržitelnosti LKQ bude střecha nového centrálního distribučního centra v Nizozemsku plně vybavena fotovoltaickými panely, díky čemuž bude budova zcela energeticky soběstačná. Částečně i díky tomu získalo distribuční centrum certifikaci BREEAM Excellent. Velké množství oken v budově poskytuje dostatek denního světla a vytváří příjemné pracovní prostředí. Budova je navíc bez plynového vytápění a poskytuje dostatečnou nabíjecí infrastrukturu pro elektrická vozidla.

V Německu v posledních letech významně snížili uhlíkovou stopu nahrazením 98 % všech světel ve více než 100 pobočkách a v centrále energeticky úsporným LED osvětlením. STAHLGRUBER je již roky kompletně zásobován CO2 neutrální elektřinou a plynem.

Naši lidé jsou naším nejcennějším aktivem. Zavázali se poskytovat všem našim zaměstnancům bezpečné a zabezpečené pracovní prostředí a investujeme do budoucnosti našeho týmu poskytováním individuálního rozvoje a nabídkou zajímavých kariérních příležitostí. V roce 2020 začala společnost LKQ Europe také monitorovat a měřit údaje týkající se zdraví a bezpečnosti, rozmanitosti a rovnosti, zapojení zaměstnanců a talentového managementu v rámci našich evropských firem a regionů.

LKQ Europe se zapojuje do aktivit sociálně odpovědného jednání ve všech našich regionech a zemích v Evropě, aby jako zaměstnavatel významně přispívala k sociálnímu a ekonomickému rozvoji místních komunit, a to i prostřednictvím spolupráce s těmito komunitami a investováním do nich. V Nizozemsku se snaží povzbuzovat zaměstnance, aby pomáhali ostatním získáváním peněz na dobrou věc a podporou různých iniciativ. Vizí je vytvořit svět, kde bude méně nemocných, osamělých nebo lidí s finančními problémy. V Itálii uzavírají partnerství s několika iniciativami sociálně odpovědného jednání, jako je „Food for Good“, podporují charitativní organizace bezplatným poskytováním jídla z různých meetingů a akcí a také darují náhradní díly pro vozidla organizace „Un cuore e un sorriso“(Srdce a úsměv), pro jejich mise v Itálii a východní Evropě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!