Rodinný den Hyundai

27. srpna 2020, 15:46

Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech s r.o. pořádá pro své zaměstnance spoustu akcí. Jednou z nich je i „Rodinný den“. Rodinní příslušníci mají možnost se seznámit s prostředím firmy Hyundai a podívat se do zákulisí této firmy.

Já jsem měl možnost se také této akce zúčastnit. A co nás společně čekalo? Projížďka ostrou i30 N a elektrickou Konou. Pak informativní filmy v sále a následovala projížďka vláčkem po areálu a výrobních prostorách firmy za plného provozu. A nakonec následovala typická korejská večeře.

Co na to vše říct? Že se o své zaměstnance pěkně starají 🙂

Pár informací o výrobním závodě

Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech s r.o. (HMMC), se sídlem v průmyslové zóně v Nošovicích, byla založena 7. 7. 2006. Tuto historicky největší zahraniční investici v České republice uzavřeli v Koreji o rok dříve zástupci České republiky, Moravskoslezského kraje, agentury CzechInvest a Hyundai Motor Group.

První pilíř nového závodu byl vztyčen v dubnu 2007 a po pouhých 19 měsících sjelo z linky první sériově vyrobené auto.

Životní prostředí bylo vždy velkou prioritou značky Hyundai a nejinak tomu bylo i při výstavbě HMMC. Více než tisíc stromů, které se nacházely v areálu, bylo po dobu výstavby náročným způsobem přesazeno a po dokončení stavby umístěno zpět na jejich původní místo. Tyto stromy můžete vidět v HMMC dodnes.

Hyundai v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai na území Evropské unie a je právem považován za jednu z nejmodernějších automobilek v Evropě. Všechny modely, které sjíždějí z našich výrobních linek, byly vyvinuty s ohledem na potřeby evropského trhu tak, aby splňovaly přísné požadavky evropských zákazníků na kvalitu, bezpečnost i design.

Výrobní kapacita závodu je 300.000 vozidel ročně a od roku 2012 je každoročně naplněna díky třísměnnému provozu, který byl spuštěn v září roku 2011.

Kromě aut se v areálu nachází i hala na výrobu převodovek. Převodovky z naší převodovkárny slouží nejen pro nošovický závod, ale i pro závod Kia v Žilině a Hyundai Motor Manufacturing Russia v Petrohradě.

Hyundai v Nošovicích je atraktivním zaměstnavatelem pro občany ČR a zejména pro obyvatele Moravskoslezského kraje, jsme pyšní na to, že 97 % našich zaměstnanců tvoří občané České republiky. Samotná automobilka byla do regionu následována i několika subdodavateli, dohromady vytvořila značka Hyundai v našem kraji téměř 12.000 pracovních míst.

Rozloha: 200 ha
Celková investice: 1,55 mld. EUR
Počet zaměstnanců: 3.300 až 3.500
Podíl občanů ČR: 96 %, poměr muži / ženy 82 % / 18 %
Výrobní kapacita: 350.000 aut ročně

René Szotek
MotoFocus EU s.r.o.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!