Odbory Škody a Hyundai chtějí kvůli koronaviru omezit výrobu (doplněno – výrobu omezili všechny automobilky v ČR)

16. března 2020, 14:12

Odbory dvou největších automobilek v České republice požadují po vedení svých společností přerušení výroby na 14 dní.

Odborová organizace Odbory KOVO MB, VR, KV u vědomí složité zdravotní situace v České republice, která může tvrdě zasáhnout společnost Škoda Auto a.s. v období skokového nárůstu počtu osob nakažených koronavirem či v karanténě, žádá společnost Škoda Auto a.s. o 14 denní volno pro zaměstnance (karanténa) formou překážky v práci na straně zaměstnavatele.

Odborová organizace Odbory KOVO MB, VR, KV je připravena o této situaci okamžitě jednat se společností Škoda Auto a.s.

Odborový předák Povšík.

Více na http://www.odborykovomb.cz

Ve dnech 18. 3. 2020 od 22:00 hodin do 5. 4. 2020 do 22:00 bude přerušen provoz v českých továrnách společnosti ŠKODA AUTO.

Trošku nám ta atmosféra začíná houstnout, a tak bychom chtěli Společnost oficiálně jako zástupci zaměstnanců požádat, aby důkladně zvážila možnost vyhlášení 14-ti denní překážky v práci na straně zaměstnavatele. Zaměstnanci by tak mohli býti doma v karanténě, a tímto svým dílem společenské zodpovědnosti pomoci k omezení šíření nyní „populárního“ viru..

Jen v našem podniku pracuje přes 3 tisíce zaměstnanců, další tisíce jsou navázány v subdodavatelských firmách, a všichni nyní chodí s obavami o své zdraví ( a zdraví svých rodin ) do práce. S vědomím, co se nyní děje, lze jen stěží udržet plnou pozornost a koncentraci, která je potřebná pro udržení nastavené kvality našich výrobků..

Prosíme tedy firmu, aby taky svým dílem společenské zodpovědnosti přispěla k ochraně zdraví svých zaměstnanců a jejich rodin, a pevně věříme, že tuto nelehkou situaci všichni společně zvládneme! Ono ne nadarmo se totiž traduje, že ZDRAVÍ JE JEN JEDNO A ZA PENÍZE SI JEJ NEKOUPÍŠ !!!

Více na http://odboryhmmc.cz

VE DNECH 23.03. AŽ 03.04.2020 TEDY JIŽ VÝROBA NEPOJEDE!!! ZAMĚSTNANCŮM BUDE NÁLEŽET, DLE PLATNÉ KOLEKTIVNÍ SMLOUVY, NÁHRADA MZDY VE VÝŠI 70-ti % PRŮMĚRNÉHO VÝDĚLKU.

Odbory třetí automobilky v ČR TPCA zatím o přerušení výroby nežádají, ale vyzívají vedení společnosti k ochraně zdraví a zachování mzdových a dalších práv dotčených zaměstnanců TPCA.

Více na https://www.odborytpca.cz/aktualne/covid-19/

TPCA zastaví výrobu od 25. března do 17. dubna.
ZMĚNA – výroba je zastavena již od večera 18. března.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!