Odvážné rozhodnutí firmy HART (doplněno)

16. března 2020, 15:00

Polský distributor HART působící i na českém a slovenském trhu se rozhodl pozastavit veškerý provoz firmy pro bezpečnost svých zákazníků a zaměstnanců.

Oznámení společnosti zní:

Vzhledem k současné epidemiologické situaci a v souvislosti s oznámení stavu hrozby epidemie na území ČR, SK a Polska 14. března 2020, s cílem zabránit šíření COVID-19 a ochrany zdraví a životů naších klientů a zaměstnanců, společnost HART od 16.03.2020 pozastavuje obchodní činnost do odvolání.

Níže uvádíme prohlášení Piotra Silky, majitele a prezidenta společnosti HART v souvislosti se široce komentovaným pozastavením provozu společnosti po oznámení epidemické hrozby.

Dámy a pánové,
protože rozhodnutí firmy Hart vyvolalo mnoho komentářů, vysvětluji svůj názor:

V současné době je jedinou spolehlivou a účinnou zbraní proti šíření viru dočasná vzájemná izolace. Zpoždění takového rozhodnutí podkopává jeho účelnost. Spornou otázkou je posouzení současné situace; Jsme v nebezpečí podle italského scénáře nebo budeme takovému scénáři ušetřeni. Zvolil jsem variantu nejhoršího možného scénáře, a to z obavy o zdraví zaměstnanců a klientů. Oficiální informace státu lze považovat za uklidňující, proto jsme den, kdy se vrátíme do práce, stanovili 30. březen. Jestli se to povede a za jakých podmínek, ukáže čas. Nejsem přesvědčen argumentem, že pozastavení činnosti na 14 dní může paralyzovat pohyb vozidel z důvodu nedostatku náhradních dílů, ale je jisté, že v případě černého scénáře může účinně zastavit šíření viru.

Piotr SILKA

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!