Vyjděte svým zákazníkům vstříc a spolupracujte s pojišťovnami

11. září 2016, 15:36

Autoservisy často uzavírají smlouvy s pojišťovnami. Je to výhodné pro obě strany i pro majitele servisovaného auta. Smluvní servisy proto mívají více zakázek.

Usnadníte majitelům vozidel život

Majitelé vozidel vám své automobily svěřují ze dvou důvodů. Buď si přejí provést na svém autě standardní servis (různé kontroly, čištění klimatizace apod.) nebo ho potřebují opravit. A samozřejmě velice rádi ušetří, pokud jim tuto možnost nabídnete. Málokdo touží platit opravu havarovaného vozidla nebo jen prasklého čelního skla z vlastní kapsy. V případě, že se stanete smluvním servisem pojišťovny, vyřizujete všechny záležitosti ohledně pojistného plnění s pojišťovnou, která vám na účet zašle peníze za opravu škody na vozidle z havarijního pojištění nebo z povinného ručení.

Stačí, když zákazník vypíše formulář, tzv. krycí dopis, a požádá tak pojišťovnu, aby poslala pojistné plnění na účet vašeho servisu. Jakmile pojišťovna po zaslání faktury za opravu potvrdí výši plnění, krycí dopis vám odešle. Případný rozdíl (zpravidla DPH nebo spoluúčast) doplácí klient při převzetí automobilu. Výhodné pro něj je, že se komunikace s pojišťovnou vlastně téměř neúčastní a všechno jde přes vás.

O co všechno se smluvní servisy starají?
• nabízejí klientům pojišťoven náhradní díly a práce za ceny předem dohodnuté s pojišťovnou
• hlásí pojišťovně škodné události
• provádějí prohlídky poškozených vozidel
• komunikují s pojišťovnou
• poskytují klientům benefity smluvené s pojišťovnou

Poraďte svým zákazníkům, jak ušetřit na povinném ručení

Pokud se stanete smluvním servisem více pojišťoven a poradíte svým zákazníkům, jak mohou na povinném ručení ročně pár tisícovek ušetřit, určitě vám budou vděční. Využít k tomu mohou online srovnávače, které jim během pár okamžiků spočítají nejvýhodnější povinné ručení a seřadí nabídky podle ceny.

Smluvní servisy nabízí majitelům vozidel celou řadu služeb ve spolupráci s pojišťovnami. Staňte se smluvním servisem pojišťoven a nabídněte svým zákazníkům výhodnější ceny. Získáte více zakázek, aniž byste na tom tratili.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!