Ohnivě červená, oceánská modř a další nekonečné možnosti v designu vozidel

20. června 2017, 11:42

Zlaté BMW X6, zrcadlově chromové Audi TT a kanárkově žlutý Aston Martin. I taková auta se objevují na silnicích. Za jejich nekonvenčním vzhledem nestojí však lak. 

K dosažení dokonalého vzhledu, který vydrží i několik let, je zapotřebí kvalitní fólie a její správné aplikace. Technologická společnost 3M, která se již dlouhodobě věnuje inovacím nejen v oblasti automobilového průmyslu, nyní rozšiřuje svou nabídku fólií.

Nová řada auto fólií 3M Wrap Film 1380 vychází z řady 1080. Vyniká skvělou přizpůsobivostí k povrchu, fólii je tak možné aplikovat i na ne tolik přístupná místa. Využívá technologií Micro Comply™ Adhesive a Controltac™. „Fólie mají v naneseném lepidle kanálky, kterými se při aplikaci vyhání vzduch a dokud je nepřimáčknete, můžete fólii donekonečna odlepovat a tvarovat. Výsledný povrch je tak hladký a bez bublinek, “ vysvětluje výhody těchto technologií Eduard Perski ze společnosti 3M. Kromě svých inovativních vlastností přichází řada 3M Wrap Film 1380 s 11 novými barevnými odstíny, matnými i lesklými.

K rozšíření škály barevného portfolia dochází také v řadě fólií 3M Wrap Film 1080 a to celkem 10 novými barvami v červených, purpurových a holografických odstínech. Kromě odstínů Satin Thundercloud, Satin Vampire Red, Satin Caramel Luster, Gloss Lipstick Red, Gloss Black Cherry, Gloss Wicked a Gloss Plum Explosion je zajímavým přírůstkem v barvené paletě trio nových odstínů Satin Flip Volcanic Flare, Gloss Flip Psychedelic a Gloss Flip Deep Space, který svým vzhledem evokuje vesmírnou oblohu. Celkový počet barev v řadě 1080 se tak dostává na 98.

Fólie se dají i digitálně potisknout a na autě tak lze mít zcela libovolný motiv. 3M nyní oživuje své portfolio tiskových fólií a vylepšuje jejich vlastnosti přidáním technologie Comply™ Adhesive. Ta zaručí bezproblémovou aplikaci a hladkost výsledného povrchu. Lze nově vybírat i mezi kovovými a průhlednými tiskovými fóliemi, které vynikají stejnými vlastnosti jako fólie bílá. Nabídka se bude dále rozšiřovat, kdy portfolio ještě obohatí první tisková folie s reflexními prvky 3M Scotchlite™ Print Wrap Film 780mC-10R.

K vylepšení barevného designu se využívají fólie z řady 3M Wrap Overlaminates 8900. Nabízí volbu celkem sedmi efektů a umožnují tak vytvořit zajímavé kombinace barev a textur a současně jsou kompatibilní například s fólií 3M Wrap Film 1080. Díky těmto fóliím získá povrch auta vzhled imitující kov či karbonové vlákno.

Technologie jako Micro Comply™ Adhesive, Controltac™  či řezací pásky 3M Knifeless Tapes  zlepšují celý proces aplikace fólií, zaručují kvalitní finální vzhled a nové barevné možnosti představují velikou inspiraci k vytvoření zajímavého designu.

Související články

Společnosti 3M a Festool představují komplexní řešení pro opravy automobilů
Společnosti 3M a Festool představují komplexní řešení pro opravy automobilů

Společnost 3M spojila síly s prémiovou značkou elektrických nástrojů Festool a společně přináší efektivní a ekonomická systémová řešení pro odvětví přípravy povrchu a povrchové úpravy před lakováním v automobilovém průmyslu. V lednu 2017 uvedli společnosti 3M a Festool v Evropě systém Total Automotive Sanding system, první kompletní společně vyvinuté řešení určené pro odborníky v oboru […]

Novinka u firmy Autolaky JANOUŠEK
Novinka u firmy Autolaky JANOUŠEK

Autolaky JANOUŠEK, dodavatel produktů značky 3M , Vám představuje 3M nové brusné kotouče 3M 325U Blue, které zčásti obsahují přesně tvarované keramické zrno.

Cubitron™ II – Poznejte to nejlepší
Cubitron™ II – Poznejte to nejlepší

3M™ Cubitron™ II je revoluční řešení pro broušení v automobilovém průmyslu. Na kotoučích Cubitron™ II je použitý keramický minerál ve tvaru trojúhelníku. Díky tvaru trojúhelníku se zrno rovnoměrně odlamuje a tvoří se další ostré hroty a hrany. Tyto trojúhelníky jsou nasměrovány tak, že každý trojúhelník využívá svého maximálního brusného potenciálu. Kotouč Cubitron™ II má až […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!