SLEDUJTE ŽIVĚ 20.06. v 10:00 – Výroční konference Sdružení automobilového průmyslu

18. června 2018, 20:34

Rok 2017 byl rekordním rokem v celé historii výroby motorových vozidel v České republice a totéž platí pro celý český autoprůmysl včetně subdodavatelského sektoru. Dokládají to čísla, která Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) zveřejní 20. června v Praze na výroční tiskové konferenci.

Tyto velmi příznivé výsledky automobilového průmyslu jsou ovlivněny pozitivním vývojem evropské i světové ekonomiky a rostoucí spotřebitelskou poptávkou po vozidlech v ČR i v Evropě. Autoprůmysl byl v roce 2017, vzhledem ke své váze v české ekonomice, podstatnou součástí jejího dynamického růstu, který podle očekávání analytiků dosáhl přibližně 4,5 %.

Rok 2017 však byl zároveň zřejmě vrcholem současného ekonomického cyklu. Prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar k tomu uvedl: „Lze očekávat, že v letošním roce tempo růstu české ekonomiky zhruba o jeden procentní bod oslabí a zpomalení čekáme i v Evropě a na dalších trzích. V České republice bude mezi významné faktory působící tlak na pokles tempa růstu v roce 2018 patřit zejména napětí na trhu práce, kde česká ekonomika naráží na hranici svých produkčních možností a zmiňované nabídkové omezení trhu práce se významně dotkne i řady firem automobilového průmyslu. Očekáváme proto, že dynamika českého autoprůmyslu bude sice i letos vysoká, avšak růstu výroby motorových vozidel o více než 5 %, jako v roce 2017, se již letos nedočkáme.“

Na tiskové konferenci v hotelu Occidental vystoupí 20. června v 10:00 kromě prezidenta AutoSAP Bohdana Wojnara také viceprezident Miroslav Dvořák a výkonný ředitel AutoSAP Zdeněk Petzl.

AutoSAP zároveň vyhlásí výsledky soutěže Podnik roku 2017 v českém automobilovém průmyslu, a to ve dvou kategoriích, do 250 zaměstnanců a nad 250 zaměstnanců.

Videopřenos z výroční tiskové konference AutoSAP zajišťuje ČTK.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!