ASEM: Otevřený dopis Ministru dopravy k návrhu novely zákona 56/2001 Sb.

27. dubna 2020, 10:01

Zeptali jsme se v otevřeném dopise Ministra dopravy na chystanou novelu zákona 56/2001 Sb., proč postrádá očekávané změny v technických prohlídkách vozidel.

asem - ministerstvo dopravy

Jak ASEM informuje na svém blogu, vládní návrh novely zákona 56/2001 Sb., který definuje fungování technických prohlídek vozidel, byl Ministrem dopravy Havlíčkem do 28.4. předložen k mezirezortnímu připomínkovému řízení. Důvodem je implementace předpisů a plnění Programového prohlášení vlády České republiky.

>ASEM si všiml, že současný návrh novely zákona 56/2001 Sb. postrádá dříve ministerstvem navrhované změny, které v březnu minulého roku předal poslancům náměstek ministra dopravy, aby tak vyřešil mimo jiné i problém s nerovným podnikatelským prostředím, které nakonec dle ASEM kvalitu technických prohlídek značně neblaze ovlivňují.

V otevřeném dopise se proto ptá Ministra dopravy Havlíčka, proč k těmto změnám došlo a jak oblast aktuálně hodnotí. Z pohledu ASEM, je současné znění v rozporu s unijním právem a především s veřejným zájmem České republiky.

Otevřený dopis s jeho přílohami můžete stáhnout v článku v blogu ASEM, kde uvádí i odkaz na návrh novely a připomínky ostatních organizací v mezirezortu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!