Fia a Michelin: Partneři pro mobilitu zítřka

12. října 2011, 0:00

V roce 2011 i v následujících dvou letech budou Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) a MICHELIN společně naplňovat partnerskou smlouvu, která je zaměřena na vývoj nových opatření vedoucích k posílení bezpečnější a udržitelnější mobility, která zároveň respektuje životní prostředí.

Tento úzký pracovní vztah je postaven na následujících třech koncepcích:
– Zlepšení bezpečnosti silniční dopravy, zejména realizace takových opatření, která celosvětově zvýší povědomí o bezpečnosti u mladých lidí – budoucích řidičů.
– Rozvoj inovací pneumatik v rámci motoristického sportu tak, aby to podpořilo jejich následné využití v běžném provozu na silnicích.
– Nová řešení, která povedou ke snížení environmentální stopy, kterou zanechává v každodenním životě mobilita. Jde zejména o taková řešení, kterých je možné dosáhnout díky závodění.

Cílem FIA a MICHELIN je odstranit všechny překážky tak, aby soutěže mohly skutečně přispívat ke zlepšování mobility, a od roku 2011 pak začít realizovat konkrétní opatření vycházející ze tří výše uvedených pilířů tohoto partnerství.

Michelin se stává oficiálním partnerem pro silniční bezpečnost na mezinárodní úrovni v kampani FIA s názvem Action for Road Safety (Akčně za silniční bezpečnost). Tento program byl navržen jako podpora projektu Decade of Action for Road Safety (Dekáda aktivit pro silniční bezpečnost), kterou iniciovaly Spojené národy. Cílem projektu je zachránit v příštích 10 letech 5 milionů životů.

Partnerství s FIA pro Action for Road Safety na mezinárodní úrovni velmi přesně zapadá do rozšířeného rámce programu ROSYPE (Road Safety for Young People in Europe), který inicioval v roce 2009 Michelin ve spolupráci s Evropskou komisí s cílem zvýšit do roku 2012 povědomí o silniční bezpečnosti u 700 000 mladých lidí v 15 evropských zemích.

S ohledem na technické možnosti a v souladu s novými nařízeními Mistrovství světa Rallye FIA (FIA WRC) na sezónu 2012 se Michelin zavázal zvýšit významně životnost svých pneumatik.

FIA a Michelin povolají do svých služeb celou síť expertů, kteří by měli zmapovat a změřit dopad WRC na životní prostředí tak, aby bylo možné vytvořit kompenzační mechanizmy.

FIA a MICHELIN již nyní přemýšlí o aktivitách plánovaných na roky 2012 a 2013, jako jsou například návrh environmentální strategie pro motoristické soutěže nebo opatření pro zajištění rychlého přenosu technologií mezi soutěžními vozy a běžnými silničními.

Zdroj: michelin.cz

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!