Pneumatika Nokian Z G2 vítězem německých testů letních pneumatik 2012

30. května 2012, 0:00

Pneumatika Nokian Z G2 se stala vítězem testů letních pneumatik 2012 prováděných německými automobilovými časopisy Auto Bild, Auto Test, Gute Fahrt a Auto Bild allrad.

Nejvyšší známky od časopisů Auto Bild („příkladná“), Auto Test („vítěz testu“), Auto motor sport („obzvláště doporučovaná“), Gute Fahrt („doporučovaná“) a „Auto Bild allrad („příkladná“) dokazují špičkové kvality letní pneumatiky Nokian Z G2 vyvinuté celosvětově největším specialistou na pneumatiky zimní.

U časopisu Auto motor sport skončila pneumatika Nokian na druhém místě s nejlepší známkou „obzvláště doporučovaná“ a časopis Sport auto ji ohodnotil jako „doporučovanou“. „Obzvláště doporučované“ jsou podle posledního testu terénních pneumatik časopisu Auto Zeitung hodnoceny rovněž pneumatiky Nokian SUV.

Nejkratší brzdná dráha na mokrém i suchém povrchu ze všech testovaných pneumatik
Auto Bild a Auto Test oceňují u pneumatiky Nokian Z G2, že se jedná o „překvapivě všestrannou pneumatiku s nejkratší brzdnou dráhou na mokré i suché vozovce, přesnou reakcí na řízení, vysokou jízdní stabilitou a nízkou spotřebou paliva“. Její brzdná dráha je téměř 28 metrů (!) a je o 22 metrů kratší, než je brzdná dráha nejslabší z 50 pneumatik testovaných na mokrém povrchu. Udávají, že pneumatika „Nokian Z G2 má nejlepší přilnavost“ a zaručuje maximální bezpečnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!