Auto Zeitung doporučuje letní pneumatiky Continental

22. března 2013, 11:38

Pneumatika ContiPremiumContact 5 absolvovala test magazínu Auto Zeitung (vydání 6/13) s hodnocením redakce jako „doporučená“. Celkově bylo v 13 disciplínách testováno 12 modelů pneumatik o rozměru 215/55 R 16, který je vhodný pro mnoho vozidel střední třídy. Testovacím vozidlem byl VW Passat Variant.

Dobrý výsledek si pneumatika ContiPremiumContact 5 zajistila především díky bezpečnosti jízdy, vyváženosti a také velice nízkému valivému odporu. „Brzdí skvěle“, „maximálně bezpečná jízda“, „minimální valivý odpor, výrazné zpomalení z rychlosti 100 km/h“, zní verdikt odborníků.

Kromě jízdních disciplin na suché a mokré vozovce si magazín Auto Zeitung vzal pod lupu i klasifikaci výrobců pro EU štítek pro značení pneumatik. Přitom se ukázalo, že se údaje u pneumatik v testu v podstatě shodovaly, ovšem „za praktických podmínek by se mohly vyskytnout odchylky“.

Pneumatika ContiPremiumContact 5 je na trhu od loňského jara a poskytuje krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce a nízký valivý odpor. V první výbavě je pneumatika schválena velkým počtem předních evropských a asijských výrobců vozidel pro kompaktní až vyšší střední třídu.
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!