Hospodářský výsledek 2017 skupiny Continental Otrokovice

17. června 2018, 22:05

Společnosti skupiny Continental Otrokovice zveřejnily v obchodním rejstříku auditované hospodářské výsledky roku 2017, to je společností Continental Barum s.r.o., Continental výroba pneumatik, s.r.o. a Continental HT Tyres, s.r.o.

Loňské hospodářské výsledky otrokovických společností skupiny Continental byly zveřejněnyTržby z prodeje výrobků, zboží a služeb společnosti Continental Barum s.r.o. činily 57.222 mil. Kč a zisk před zdaněním u této společnosti vykázal hodnotu ve výši 4.346 mil. Kč.

Společnost Continental výroba pneumatik, s.r.o. dosáhla tržeb z prodeje výrobků, zboží a služeb 11.050 mil. Kč se ziskem před zdaněním 2.978 mil. Kč.

Třetí společnost ze skupiny Continental, Continental HT Tyres, s.r.o., má tržby 11.991 mil. Kč. Zisk této společnosti vykazuje hodnotu ve výši 5.721 mil. Kč.

„Finanční výsledky společností považuji za dobré, přestože základní ekonomické ukazatele byly v roce 2017 ovlivněny ukončením měnových intervencí ČNB a vývojem cen vstupů,” konstatoval Jan Černošek, jednatel společnosti odpovědný za oblast financí a controllingu.

V červnu bylo Ministerstvem financí a Generálním finančním ředitelstvím vyhlášeno ocenění nejvýznamnějších plátců daně z příjmů právnických osob. Ocenění TOP 20 plátců roku 2017 převzal za skupinu Continental Otrokovice také jednatel společnosti Jan Černošek. Z celkové částky, kterou se v roce 2017 podařilo vybrat na dani z příjmů právnických osob, pochází 14 % právě od TOP 20 plátců.

V letošním roce byly již také vyhlášeny výsledky soutěže Sodexo Zaměstnavatel regionu 2018, kde opět společnosti Continental v Otrokovicích obhájili své prvenství v kategorii do 5.000 zaměstnanců ve Zlínském kraji.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!