Goodyear partnerem pokusu o překonání rekordu v cestě napříč třemi kontinenty

22. září 2014, 11:52

Společnost Goodyear se stala partnerem německého rekordmana Rainera Zietlowa při jeho pokusu o zdolání světového rekordu v přejezdu od mysu k mysu (Cape-to-Cape) z Norska do Jižní Afriky, na který se vydá 21. září.

Reiner Zietlow, držitel mnoha světových rekordů v extrémních přejezdech kontinentů, vyrazí spolu s týmem Challenge4 z norského Nordkappu v pondělí 21. září a zamíří do Cape Agulhas v Jižní Africe, který je vzdálený více než 17.000 kilometrů. Aby byl Volkswagen Touareg V6 TDI Rainera Zietlowa schopen přejet tři kontinenty v rekordním čase, bude osazen pneumatikami Goodyear Wrangler HP určenými pro vozidla SUV a 4X4, které dokáží odolávat extrémním povětrnostním podmínkám a vypořádají se se stavem silnic během cesty.

Očekává se, že pokus o zdolání světového rekordu potrvá 10 dní a že Zietlow se svým týmem Challenge4 projede 19 zemí: Norsko, Finsko, Švédsko, Dánsko, Německo, Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Turecko, Egypt, Súdán, Etiopii, Keňu, Tanzanii, Zambii, Zimbabwe a Jihoafrickou republiku. Na africký kontinent přeletí tým z Adany v Turecku do Káhiry v Egyptě.

Společnost Goodyear poskytla Zietlowi a jeho týmu pneumatiky Wrangler HP All Weather. Po zvážení využití různých typů pneumatik se společnost Goodyear a Zietlůw tým rozhodl pro tyto pneumatiky navržené pro vozidla SUV a 4X4, jelikož kombinují spolehlivou celoroční výkonnost na asfaltu a zpevněných vozovkách, skvělé terénní schopnosti, nabízejí vynikající vlastnosti při jízdě v terénu a napomáhají při úspoře paliva. Pneumatiky současně poskytují výbornou přilnavost na mokru, odolnost vůči aquaplaningu a umožňují tichou a pohodlnou jízdu, což týmu zajistí potřebný klid při cestě do Jižní Afriky.

„Společnost Goodyear a tým Challenge4 tvrdě pracovaly, aby zajistily správné pneumatiky pro tento nelehký úkol,” říká Hans Vrijsen, Marketing Director Goodyear EMEA. „Rainerova cesta na jih Afriky se bude odehrávat především na zpevněných cestách, ale tým narazí také na spoustu děr, vozovek v havarijním stavu a v určitých chvílích budou potřebné také terénní schopnosti pneumatik. Pneumatiky Goodyear Wrangler HP všechny tyto výzvy splňují a současně zajišťují pohodlnou jízdu. V konečném důsledku se tak tým bude moci zaměřit na úkol samotný – překonání nového rekordu.”

„Jsem nadšený, že mohu na tomto projektu spolupracovat se společností Goodyear,” uvádí Zietlow. “Strávili jsme mnoho času zkoumáním potřeb, které výzva „Cape to Cape“ představuje, a jsem přesvědčený, že pneumatiky Goodyear nám pomohou projet cílovou páskou. Překonání světových rekordů tohoto druhu není o rychlosti, ale je to o jistotě, že účastníci i vybavení se dokáží vyrovnat s aktuálními potřebami v praxi. Jsme nadšeni, že bereme pneumatiky Goodyear Wrangler HP při této výzvě přes tři kontinenty”. Rainer s jeho týmem již pneumatiky rozsáhle testovali. S úspěchem. Vozidlo poveze celkem šest pneumatik, čtyři osazené a dvě náhradní.

Dalšími partnery výzvy Cape-to-Cape jsou Volkswagen, Allianz, Glysantin®, Liqui Moly, 3M,  BORBET, Champion, Dynaudio, Exide, Ferodo, Getac, Hewlett Packard, Inmarsat, Kuehne + Nagel, Rollei, TÜV Nord a Dometic Waeco.

Další informace: Pro další obrázky, videa, informace a údaje o této výpravě navštivte http://www.touareg-capetocape.com

Související články

Pneumatika Goodyear DuraTrac byla zvolena nejlepší terénní pneumatikou německým magazínem Off Road
Pneumatika Goodyear DuraTrac byla zvolena nejlepší terénní pneumatikou německým magazínem Off Road

Po druhé v řadě byla pneumatika Goodyear Wrangler DuraTrac zvolena čtenáři specializovaného německého magazínu Off Road jako nejlepší terénní pneumatika. Vyhrála kategorii „Traction Tires,” ve které měli čtenáři zvolit jednoho z deseti kandidátů. Volby ocenění Off Road Award pro rok 2014 se zúčastnilo více než 63.000 čtenářů. Asi jednu třetinu hlasů získala pneumatika Goodyear, která […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!