Bridgestone jako první používá ve velkém měřítku recyklované saze k výrobě pneumatik

2. prosince 2019, 10:59

Společnost Bridgestone začala jako první ve svém oboru využívat ve velkém měřítku recyklované saze při výrobě pneumatik, a to v rámci dlouhodobého partnerství se společností Delta-Energy Group, LLC, která je lídrem na trhu recyklace materiálů z použitých pneumatik.

Bridgestone pneumatikaSpolečnost Delta-Energy Group nabízí recyklované saze, získávané z použitých pneumatik, jako patentovaný produkt D-E Black. Jeho komercializace v širokém měřítku představuje významný milník v realizaci dlouhodobé ekologické vize společnosti Bridgestone Group. Ambiciózním cílem této vize je používat nejpozději od roku 2050 výhradně trvale udržitelné materiály, což přispěje ke snížení emisí CO2 o více než 50 %. Proces, který společnost Delta-Energy Group používá při recyklaci sazí z použitých pneumatik, vytváří o 81 % CO2 na tunu méně než prvotní výroba sazí.

Bridgestone touto investicí činí také významné kroky v realizaci svého dalekosáhlého záměru podporovat cirkulární ekonomiku, která eliminuje odpad opakovaným využíváním zdrojů. Vzhledem k tomu, že poptávka po sazích z prvotní výroby překračuje nabídku, vytváří strategická investice společnosti Bridgestone alternativu, z níž bude mít prospěch nejen pneumatikářský průmysl, ale také naše planeta.

„Bridgestone Group intenzivně usiluje o rozvoj ekologicky trvale udržitelné společnosti a k tomu patří i podpora opravdu cirkulární ekonomiky,“ řekl Nizar Trigui, technický ředitel společnosti Bridgestone Americas, Inc. „Doufáme, že prostřednictvím partnerství se společností Delta-Energy Group se nám podaří utvářet budoucnost našeho průmyslu a zajistit budoucím generacím smysluplná řešení pro efektivní mobilitu.“

Bridgestone zahájil výzkum materiálů Delta-Energy v roce 2007 a na konci roku 2014 do společnosti Delta-Energy kapitálově vstoupil. Od té doby probíhají rozsáhlé testy, které prověřují možnosti částečné náhrady sazí z prvotní výroby v nových pneumatikách recyklovanými sazemi D-E Black. Přitom musí být vždy zaručen soulad s přísnými standardy kvality a provozních vlastností, jimiž jsou pneumatiky Bridgestone proslulé.

Bridgestone používá recyklované saze D-E Black ve velmi kvalitních pneumatikách pro zemědělské stroje a osobní vozidla, produkovaných na různých místech amerického regionu. Jedná se například o výrobní závod Des Moines, v němž vznikají zemědělské pneumatiky Bridgestone, výrobní závod Aiken County, produkující pneumatiky pro osobní automobily, nebo továrnu Cuernavaca na výrobu pneumatik Bridgestone. Společnost pokračuje ve výzkumu nových možností ještě širšího využití recyklovaných sazí D-E Black v dalších výrobních závodech a produktových řadách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!