Pirelli rozšiřuje svou řadu celoročních pneumatik se samozacelující technologií Seal Inside

9. října 2020, 13:23

V posledních čtyřech letech se poptávka po celosezónních pneumatikách v Evropě zdvojnásobila. Nedávný výzkum společnosti Pirelli prokázal, že při další výměně pneumatik by až 85 % řidičů uvažovalo o zakoupení celoročních pneumatik. V reakci na tyto trendy přichází nyní Pirelli s rozšířením své řady All Season.

Celoroční pneumatiky označené All Season je možné používat po celý rok bez ohledu na roční období. Jsou určené převážně řidičům žijícím mimo horské oblasti, kteří nevyhledávají extrémní výkon a během roku nenajezdí mnoho kilometrů. Oproti těmto vlastnostem upřednostňují hlavně bezpečnost za letních i zimních podmínek. Nemusí se tak starat o sezónní výměnu pneumatik, a díky samozacelující technologii Seal Inside ani o případný defekt.

Celoroční pneumatiky Pirelli

Nové rozměry řady All Season

Pirelli rozšiřuje řadu All Season o 22 nových rozměrů u typů Cinturato All Season Plus, Scorpion Verde All Season SF a Carrier All Season, díky čemuž pokryje přibližně 90 % potenciálního trhu s celoročními pneumatikami.

CINTURATO ALL SEASON PLUS je pneumatika navržená pro řidiče, kteří jezdí především ve městech. Je vhodná pro vozy s koly od 15 do 20 palců. Vývoj řady All Season těží ze speciálního směrového dezénu, který vylepšuje odvod vody dvěma širokými podélnými a příčnými kanálky, a zmírňuje tak nebezpečí akvaplaninku. Inovativní design současně snižuje hlučnost pneumatiky, čímž vylepšuje celkový jízdní komfort.

Další charakteristickou vlastností pneumatiky Cinturato All Season Plus jsou její 3D pásy. Vzorek je konstruován tak, že zlepšuje pohyb bloků dezénu a poskytuje lepší výkonnost při brzdění a zatáčení. Napomáhá také rovnoměrnému opotřebovávání pneumatiky a prodlužuje její životnost. Při jízdě ve sněhu se bloky otevírají a zachycují sníh, což poskytuje vynikající stabilitu na silnici. Z tohoto důvodu je pneumatika Cinturato All Season Plus označena symboly bezpečnosti provozu v zimních podmínkách – M+S a TMPS (Three Peak Mountain Snowflake).

SCORPION VERDE ALL SEASON SF je pneumatikou pro vozy typu SUV a crossover. I tato pneumatika nese symboly M+S a TMPS zaručující bezpečnost za studeného počasí. Specifická konstrukce dezénu a bloků propůjčuje pneumatice excelentní ovladatelnost ve sněhu i za mokra s perfektní trakcí, boční stabilitou a nízkou hlučností. Mezi další její výhody patří dlouhá životnost a nízký valivý odpor napomáhající redukci spotřeby paliva.

CARRIER ALL SEASON je celoroční pneumatikou Pirelli určenou pro dodávky a lehká užitková vozidla. Pneumatika je velmi snadno ovladatelná, má dlouhou životnost, nízký valivý odpor a vynikající výkon za všech podmínek. Carrier All Season je skvělá pro jízdu za mokra a nese i označení symboly M+S a TMPS, které garantují výborný výkon pneumatiky za mírných zimních podmínek.

Technologie Seal Inside

Celoroční pneumatiky Pirelli Cinturato All Season Plus a Scorpion Verde All Season jsou k dispozici také s průlomovou technologií Seal Inside, která umožňuje v případě defektu do čtyř milimetrů pokračovat v jízdě bez ztráty tlaku v pneumatikách. Funguje díky speciální pěně na vnitřní straně pneumatiky, jež okamžitě obalí jakýkoli cizí předmět, který pneumatiku prorazí, a zabrání tak ztrátě tlaku vzduchu. Jakmile je objekt odstraněn, pěna se roztáhne a mezeru dále zaplní. Technologie Seal Inside rozšiřuje mobilitu vozu, chrání před propíchnutím a zaručuje výkon za jakýchkoliv podmínek.

Pneumatiky Scorpion Verde All Season jsou dále k dispozici také s volitelným speciálním doplňkem Run Flat, zaručujícím v případě defektu i na prázdné pneumatice bezpečně ujet dalších až 80 kilometrů při rychlosti 80 km/h.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!