Fulda Kristall Control HP2: skvělý výkon v zimní sezóně

6. října 2016, 14:00

Značka Fulda vyvinula novou vysoce výkonnou zimní pneumatiku pro silné vozy s označením Kristall Control HP2. Spojila v ní celou řadu moderních technologií s cílem vytvořit pneumatiku, na niž se řidiči mohou v zimě spolehnout. Fulda Kristall Control HP2 je na trhu od podzimu letošního roku v celkem 35 rozměrech.

Technologie „Snow Catcher“ pro lepší trakci

Pneumatika Kristall Control HP2 využívá technologii „Snow Catcher“. Zadržování sněhu v pneumatice je motivováno skutečností, že se sníh s žádným jiným materiálem nepojí tak dobře, jako sám se sebou. Dezénové drážky jsou proto uspořádány těsně vedle sebe, aby dokázaly sníh v profilu běhounu zadržet. Pod tlakem vozu se pak sníh do drážek pevně natlačí a výsledkem je všeobecně lepší trakce na sněhu.

Technologie příčných drážek 3D „Bubble Blades“ v zájmu ideální rovnováhy

Technologie příčných drážek 3D Bubble Blades v pneumatikách Kristall Control HP2 přispívá k vyvážení přilnavosti a trakce na sněhu a na ledě na jedné straně a nezbytné stability při řízení potřebné pro skvělou ovladatelnost a brzdný výkon na straně druhé. Příčné drážky jsou jemné štěrbiny v blocích běhounu, které se – když se pneumatika otáčí – postupně upínají k povrchu vozovky. Nové zimní pneumatiky Fulda obsahují mnoho příčných drážek, které vytvářejí velké množství hran „zakusujících“ se do povrchu vozovky. Výsledkem je lepší přilnavost pneumatiky na sněhu.

Kromě toho mají drážky i „samozamykací“ efekt. Drážky typu “Bubble Blades” (bublinové hrany) mají ve středu zaoblený výčnělek. Díky tomuto tvaru se při velkém zatížení – například při brzdění nebo v zatáčce na suchém povrchu – navzájem podpírají. To dodává segmentům běhounu nezbytnou stabilitu a přispívá k vynikajícím brzdným vlastnostem a velmi přesnému řízení.

Inovativní směs běhounu a optimální dezén profilu

Směs běhounu pneumatik Kristall Control HP2 je plně na bázi siliky, což pneumatikám dává přilnavost při nižších teplotách a tedy i lepší ovladatelnost při jízdě v zimních podmínkách. Fulda Kristall Control HP2 ovšem není výjimečná, jen pokud jde o charakteristiky ovládání v zimě, je mimořádná i díky svému kilometrovému proběhu. Její široká, hladká stopa má za následek, že je větší plocha pneumatiky v přímém kontaktu s povrchem vozovky. Zatížení je tak po celé styčné ploše pneumatiky rozděleno rovnoměrněji, což v konečném efektu prodlužuje kilometrový proběh.

Pneumatiky Kristall Control HP2 jsou na trhu od podzimu 2016 v celkem 35 rozměrech, s šířkou od 195 do 245 milimetrů, průměrem od 15 do 18 palců a profilem od 40 do 65.

Kompletní seznam rozměrů:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!