Automechanika se po třech letech vrací do Frankfurtu, kde spojí síly s veletrhem Hypermotion!

30. srpna 2021, 13:38

Dlouho očekávaný veletrh Automechanika se vrací už ve dnech 14. až 16. září na výstaviště do Frankfurtu nad Mohanem, kde po třech letech přivítá své návštěvníky. Letošní ročník se koná ve formátu Digital Plus, který kromě fyzické akce nabídne také možnost zúčastnit se veletrhu v online prostředí, díky čemu ho navštíví i lidé, kteří by do Německa přicestovat nemohli. Společně s Automechanikou se na frankfurtském výstavišti představí nově i veletrh logistiky a digitální infrastruktury pod názvem Hypermotion.

Automechanika Frankfurt 1

Po všechny tři dny konání bude na veletrhu probíhat bohatý a oblíbený přednáškový program Automechanika Academy. Několik vizionářských přednášek vedených špičkovými odborníky se zaměří na nejnovější vývoj v tematických okruzích „Servis a mobilita zítřka“, „Elektromobilita“, „3D tisk“ a „Mytí aut“. Jedním z hlavních bodů programu je i Future Repair Shop 4.0 – výkladní skříň inovací, školicí středisko a testovací laboratoř pro autosalony a autoopravny, které bude společně s Institutem pro automobilový průmysl na veletrhu představovat technologie, procesy a obchodní modely budoucnosti.

Automechanika Academy

Plánuje se také show zaměřená na inovace, prostor pro navazování kontaktů a produktové prezentace. Celý doprovodný program je zaměřen především na nejnovější témata a trendy. „Ještě před pandemií COVID-19 byl v automobilovém průmyslu vyvíjen velký tlak na změnu, a to především na zvýšení investic do digitalizace, odolných a inteligentních dodavatelských řetězců a dalšího rozvoje. Pandemie tyto tlaky ještě posílila. Některé subjekty v automobilovém průmyslu již na nové požadavky reagovaly novými obchodními nápady, inovativními koncepty a řešeními. Již nyní se těším na všechny skvělé prezentace a diskuse v rámci Automechanika Academy, kterých se návštěvníci mohou zúčastnit buď přímo na veletrhu, nebo online prostřednictvím live streamu,“ říká Olaf Mußhoff, ředitel veletrhu Automechanika Frankfurt.

Na frankfurtském výstavišti budou vystavovat mimo jiné společnosti Schaeffler, Hunter, Liqui Moly GmbH, SATA, Mercedes-Benz Gebrauchtteile Center, Snap-on Equipment GmbH, Alfred Karcher Vertriebs GmbH, Otto Christ, WashTec GmbH, AVL DiTEST GmbH, Hengst a mnoho dalších. Mezi firmami, jež se budou účastnit výhradně online, se například představí společnost Continental.

Zajímavou novinkou je veletrh Hypermotion, který se běžně konal každoročně v listopadu a letos poprvé spojí síly s Automechanikou. Setkají se zde uživatelé a vývojáři zaměření na problematiku mobility a logistiky se zástupci trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl. Pro účastníky obou akcí tak vzniká cenná synergie, protože automobilový průmysl je lídrem v oblasti mobility, zatímco logistika v tomto sektoru tvoří významný podíl logistického průmyslu.

Více informací o veletrhu najdete na jeho webových stránkách, kde naleznete také kompletní program přednášek a diskusí. Vstupenky si můžete zakoupit zde.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!