Jak se vyznat v kódování autoskel

28. července 2014, 16:54

Společnost ELIT aktivně nabízí v rámci karosářských dílů i sortiment autoskel. Jedná se zejména o nabídku značkových autoskel od světoznámého výrobce AGC Automotive, působícího na trhu o droku 1929 pod názvem Splintex. Pro usnadnění vyspecifikování potřebného skla vám ELIT nabízí přehled základních specifikací jednotlivých znaků kódování.

Pro zjednodušení výběru potřebného autoskla je všemi výrobci používán jednotný styl kódování, kterým je „eurokód“. Tento kód se skládá z několika znaků, kde každý znak určuje jednotlivou specifikaci autoskla.

Prvních sedm znaků určuje základní rozdělení autoskla. První čtyři čísla označují značku a model vozu. Následující písmena určují pozici skla na vozidle (A-čelní, B-zadní, L-levé boční, R-pravé boční sklo), dále pak je určeno zabarvení skla, např. CL – čiré, GN – zelené.

Další znaky určují jednotlivé konkrétní specifikace autoskla, jako např. V – s VIN okénkem, Z – enkapsulované (sklo s nalisovaným plastovým rámečkem) nebo P – příprava na dešťový senzor.

Související články

Elit: Autoskla AGC – naskladnění bočních skel a rozšíření nabídky
Elit: Autoskla AGC – naskladnění bočních skel a rozšíření nabídky

Nyní naleznete v nabídce firmy Elit přes 6.500 předních, bočních, zadních autoskel, bausetů a přislušenství od společnosti AGC. Nově jsou naskladněna boční skla na vozy Škoda a na některé běžné modely vozidel. V oblasti autoskel má pro vás Elit dvě novinky: – Naskladnění bočních autoskel AGC na vozy Škoda a další běžné modely vozidel. – […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!