Poskakování stěračů po čelním skle

12. dubna 2021, 14:53

Někdy se může přihodit, že vám nové stěrače hned po výměně nebudou čelní sklo dobře stírat, ale začnou po skle poskakovat. Koupili jste špatné stěrače nebo je problém někde jinde?

Pryžový břit stírací lišty musí být vždy tažen po skle, a proto se musí překlápět při každé Pohyb stírací lištyzměně pohybu. Tím je zajištěn téměř vodotěsný kontakt mezi gumičkou a sklem, přičemž stírací břit vytlačuje všechnu vodu pryč. Kvalitní překlápění stírací lišty je však možné pouze v případě, že je dokonale kolmo na okno.

Pokud stírací lišty po výměně začnou poskakovat po čelním skle, je příčinou tohoto jevu špatná geometrie mezi stírací lištou a sklem. V takové případě se doporučuje kontrola vůlí v mechanismu stěračů a především nastavení správného úhlu ramen stěračů pomocí přípravku. Pokud není možné správný úhel nastavit, je nutné ramena vyměnit.

nastavení správného úhlu ramen stěračů

Přeskakování stěrače není jediný problém, který může nastat u stírání čelního skla. Popis 5 příznaků, kdy poznáte, že je čas vyměnit vaše stěrače, najdete v našem starším článku. A pokud se chcete o čištění skel automobilů dozvědět opravdu všechno, stačí shlédnou komplexní webinář firmy Valeo na toto téma. Celé školení trvá 19 minut a je neomezeně k dispozici 24/7 na tomto odkazu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!