Nové video DENSO vysvětluje systém řízení motoru

3. června 2024, 14:05

Společnost DENSO, přední výrobce originálních náhradních dílů (OE), potvrzuje svou dlouhodobou snahu poskytovat profesionálním automechanikům i majitelům vozidel užitečné technické informace a vytvořila nové video, které přibližuje funkci systému řízení motoru (EMS).

DENSO vysvětluje systém řízení motoru

Toto nejnovější video obsahuje přehled toho, co systém řízení motoru dělá, a také vysvětlení, proč a jak to dělá. Co je však zřejmé okamžitě, je vzájemná závislost mnoha jednotlivých součástí, které v systému pracují, aby byl zajištěn optimální výkon motoru.

Systém EMS efektivně monitoruje a následně řídí různé faktory, jako je palivo, vzduch a spalovací proces v motoru. Činí tak prostřednictvím řady snímačů a akčních členů, které komunikují s elektronickou řídicí jednotkou vozidla (ECU) za účelem řízení funkcí motoru.

Snímače sledují parametry, jako jsou otáčky motoru, průtok vzduchu, výfukové plyny, poloha škrticí klapky nebo teplota chladicí kapaliny, a řídicí jednotka je porovnává s určeným souborem hodnot a v případě potřeby ovládá akční členy tak, aby byly dodrženy správné parametry, což zajišťuje optimální spotřebu paliva a emise výfukových plynů. Pokud však dojde k závadám na motoru a akční členy je nedokážou adekvátně upravit, EMS je uloží jako chybové kódy, které může automechanik identifikovat pomocí diagnostického přístroje a následně je odstranit.

Společnost DENSO nejenže poskytuje technické informace, jako je toto video, ale dodává také mnoho náhradních snímačů a akčních členů, které jsou potřebné k odstranění případných závad EMS.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!