AAA AUTO otevírá nová autocentra

26. září 2012, 0:00

Největší středoevropský prodejce ojetých aut AAA AUTO otevírá nové pobočky hned ve dvou zemích. Dnes byl zahájen ostrý provoz autocenter v Sokolově na západě České republiky a v Michalovcích na východním Slovensku. Celkový počet poboček skupiny AAA AUTO tak dosáhl devětadvaceti.

„V posledních třech měsících jsme v obou zemích provedli velmi podrobný průzkum trhu, který mimo jiné zahrnoval detailní analýzu konkurence, přítomnosti jiných retailových řetězců, kupní síly, zaměstnanosti a struktury vozového parku v několika vytipovaných lokalitách. Zaměřili jsme se i na analýzu dosavadních prodejů zákazníkům z měst, ve kterých prozatím nepůsobíme. Z těchto průzkumů nám jednoznačně vyplynulo, že nové pobočky jsou nejvíce potřeba v Sokolově a v Michalovcích,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová. AAA AUTO chápe otevírání nových poboček jako jednu z cest dalšího zvyšování objemu prodaných vozů. „Letos plánujeme prodej 50 000 vozů. V příštím roce bychom se rádi dostali i nad tuto hranici a věříme, že nové pobočky nám v tomto úsilí pomohou. V budoucnu hodláme pokračovat v naší strategii postupné expanze do všech větších měst České a Slovenské republiky tak, abychom sítí vlastních poboček rovnoměrně pokryli celé území v těchto státech,“ poznamenala Topolová.

Sokolovská pobočka zaměstnává 18 lidí a bude nabízet až 200 vozů. Otevřeno bude mít sedm dní v týdnu, vždy od 9:00 do 20:00 hodin. Pobočka se nachází v ulici Stará Ovčárna 2146 v Sokolově – Vítkově u dálničního sjezdu poblíž čerpací stanice ONO a golfového hřiště, směrem na Karlovy Vary. Pobočka v Michalovcích má 16 zaměstnanců a plánovaný počet nabízených ojetých automobilů je okolo 150. Otevřena bude rovněž sedm dní v týdnu, vždy od 9:00 do 21:00. „Pobočka v Michalovcích měla doslova raketový start, již za prvních několik dní zkušebního provozu před oficiálním otevřením se zde prodalo 25 vozů. Obdobně v Sokolově se od začátku týdne rovněž před spuštěním do ostrého provozu prodalo deset aut. To potvrzuje náš správný odhad potřeb trhu v daných lokalitách,“ zdůraznila Topolová.

Obě pobočky nabízí standardní spektrum služeb autocentra AAA AUTO. Pokud se zákazník rozhodne pro koupi vozu, může na místě jednoduše a rychle vyřídit veškeré záležitosti týkající se financování, včetně splátkového prodeje či leasingu.

Stejně jako ostatní pobočky, také Sokolov a Michalovce budou do budoucna domovem také pro oživenou značku Mototechna, která se specializuje na prodej zánovních a referenčních vozů do dvou let stáří s maximálně 30 000 najetých kilometrů.

Expanze společnosti AAA AUTO do dalších míst v České i Slovenské republice otevřením poboček v Sokolově a Michalovcích zdaleka nekončí. „V průběhu příštího roku plánujeme otevřít v každé zemi nejméně další dvě nové pobočky,“ dodala Topolová.

 

Zdroj: Tisková zpráva AAA Auto

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!