Karolína Topolová z AAA AUTO zabodovala v anketě 25 žen českého byznysu

30. listopadu 2012, 0:00

Generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová se umístila mezi pětadvaceti nejlepšími manažerkami v letošní anketě 25 ŽEN ČESKÉHO BYZNYSU, pořádané deníkem Hospodářské noviny. Uspěla v konkurenci 79 manažerek z celé České republiky.

Karolína Topolová se v anketě umístila na 1. místě oborového žebříčku Obchod a služby, na šestém místě v hlasování čtenářů a na dvacátém místě podle výběru odborné poroty. Na nejvyšší funkci v AAA AUTO přitom působí teprve od letošního léta a v anketě se objevila poprvé.

„Beru svůj úspěch v anketě jako ocenění mojí dosavadní čtrnáctileté práce na různých pozicích v AAA AUTO, což postupně vedlo až k postupu na funkci generální ředitelky. Ráda bych poděkovala organizátorům ankety, že touto formou podporují větší účast žen ve vedoucích funkcích větších i menších společností. Považuji to za mnohem rozumnější a ženám prospěšnější, než například úsilí Evropské komise nařizovat účast žen na řízení firem různými direktivami,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová.

Karolína Topolová zahájila svou pracovní kariéru v pražském hotelu Prague Hilton Atrium jako programová manažerka, v roce 1998 založila call centrum v AAA AUTO, které se stalo jedním z nejmodernějších a největších v oboru v ČR. V roce 2006 postoupila na funkci Group HR and Call Centre Director, o rok později se stala viceprezidentkou společnosti a podílela se na vstupu firmy na českou a budapešťskou burzu cenných papírů. V roce 2010 získala magisterský titul na Univerzitě J. A. Komenského v oboru Andragogiky. Do jmenování generální ředitelkou společnosti pracovala jako Deputy CEO a Chief Operations Officer a řídila divize prodeje, finančních a pojišťovacích služeb, call centra, personalistiky, IT a externí komunikace. Hovoří plynně anglicky. Generální ředitelkou společnosti AAA AUTO se stala letos v létě. Řídí zhruba 1.800 zaměstnanců ve třiceti pobočkách společnosti ve třech zemích.

 

Zdroj: Tisková zpráva AAA Auto

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!