AAA AUTO otevřelo novou pobočku v Mladé Boleslavi

11. května 2017, 9:37

Největší tuzemský prodejce ojetých automobilů uvedl do provozu svou již dvaadvacátou pobočku v České republice, tentokráte v Mladé Boleslavi. 

AAA AUTO naposledy otevřelo novou pobočku v České republice před třemi lety ve Znojmě. V Mladé Boleslavi, která je bez nadsázky tuzemským automobilovým hlavním městem, bylo autocentrum dlouho v plánu, nicméně nebyla k dispozici vhodná lokalita. „Pro umístění pobočky s plochou 4.300 čtverečních metrů a dvaceti zaměstnanci, která nabízí 200 automobilů, jsme zvolili atraktivní lokalitu průmyslové zóny Kosmonosy poblíž továrny Škoda Auto. Přirozená hustá koncentrace lidí pro nás znamená velkou kupní sílu,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO International Karolína Topolová.

Pobočka v Mladé Boleslavi sídlí na adrese Boleslavská 1042 a má otevřeno od pondělí do neděle od 9:00 do 21:00. Autocentrum v Mladé Boleslavi samozřejmě stejně jako všem ostatním pobočkám poskytuje zákaznickou podporu Kontaktní centrum, stabilně obsazené 200 operátory. „Kontaktní centrum je místem prvního kontaktu se zákazníky, kteří se u nás zajímají o koupi vozu. S operátorem centra se zákazník domluví na konkrétním čase schůzky na pobočce a získá detailní informace o vozidle a případně i o možnostech jeho koupě na úvěr. Na pobočce pak absolvuje testovací jízdu, může si vůz prohlédnout s vlastním mechanikem, nebo ho odvézt na prohlídku do nezávislého autoservisu. Pokud vůz zrovna nestojí například právě v mladoboleslavském autocentru, rádi mu ho tam z jiného města bezplatně dovezeme,“ doplnila Topolová.

Prodeje skupiny AAA AUTO v 1. čtvrtletí meziročně vzrostly o 10%. V březnu s téměř sedmi tisíci prodaných vozů AAA AUTO zaznamenalo nejlepší měsíční výsledek skupiny od října 2007. K dnešnímu dni skupina prodala více než 26.000 vozů. Na základě těchto výsledků AAA AUTO odhaduje prodeje v letošním roce na 77.000 aut. Tím se přiblíží absolutnímu rekordu 80.000 prodaných vozů z roku 2007, tedy v posledním roce před krizí. „Věříme, že dosažení tohoto cíle pomůže i otevření pobočky v Mladé Boleslavi,“ uzavřela Karolína Topolová.

V prvním čtvrtletí byla nejprodávanějším ojetým vozem v síti AAA AUTO, který si odváželi zákazníci z Mladé Boleslavi a okolí ze stávajících autocenter, Škoda Octavia následovaná Škodou Fabia a VW Passat. V následující tabulce uvádíme srovnání s popularitou ojetých vozů prodaných ve stejné době ve zbytku tuzemských poboček:

AAA Auto - popularita ojetých vozů prodaných ve stejné době

Související články

V dubnu inzerované ojeté vozy omládly
V dubnu inzerované ojeté vozy omládly

Několik posledních měsíců šla ručička barometru ukazující počet nabízených ojetých automobilů stále nahoru, v dubnu se ale trend zbrzdil. Bylo inzerováno 76.000 vozů, tedy až o 7 tisíc ojetin méně než v březnu. Vyplynulo to z pravidelné analýzy společnosti AAA AUTO

Povinné bezpečnostní pásy u nás letos slaví 50 let
Povinné bezpečnostní pásy u nás letos slaví 50 let

Pasivní i aktivní bezpečnost automobilů se za poslední půlstoletí posunula o obrovský kus vpřed. Od povinnosti používat bezpečnostní pásy na předních sedadlech, která byla v Československu zavedena od 1. ledna 1967, přes airbagy, systém ABS, stabilizační systém ESP až k dnešním bezpečnostním prvkům, které by z pohledu běžného uživatele ještě před pár lety spadaly do kategorie science fiction.

S příchodem jarního počasí se navyšuje počet nabízených ojetin
S příchodem jarního počasí se navyšuje počet nabízených ojetin

Jarní období s sebou každoročně přináší nárůst nabídky automobilů na trhu s ojetými vozy a ani minulý měsíc tomu nebylo jinak. V březnu bylo na českém trhu s ojetinami inzerováno celkem 82.000 vozů, což je až o 4 tisíce více než v předchozím měsíci. Tyto výsledky vyplynuly z pravidelné analýzy společnosti AAA AUTO, která trh s ojetými automobily kontinuálně sleduje a provádí […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!