AAA AUTO již letos prodalo téměř 10 000 aut, meziročně o 6,2 % více

9. března 2015, 9:21

AAA AUTO i v minulém měsíci zaznamenalo další meziroční nárůst prodejů ve výši 6,2%. Za měsíc únor Skupina prodala 4.741 aut. Celkem si v roce 2015, tedy ještě před začátkem hlavní sezony, zákazníci z AAA AUTO odvezli již 9.490 vozů. Společnost očekává růst i v dalším období, a to zejména díky posilování prodejů nových vozů a své budoucí domácí i zahraniční expanzi.

“Únorový meziroční růst našich prodejů dosáhl 6,2 %. Jedná se o další výborný výsledek v dlouhé řadě nepřetržitého růstu, který trvá již neuvěřitelných 58 měsíců v řadě. Je to zároveň náš nejsilnější únor od roku 2008,” zdůraznila generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová.

AAA AUTO vidí jako důvod pokračujícího růstu prodejů stále vysokou poptávku zákazníků, rostoucí trh s novými vozy a posilování prodejů v pobočce v Maďarsku.

"Poptávka je stále dvakrát vyšší než v listopadu a prosinci minulého roku. Do budoucna vidíme velký potenciál dalšího růstu, a to zejména díky neustále se zvyšujícím prodejům nových vozů, což má obvykle pozitivní vliv na ´rozhýbání´ trhu s ojetými automobily,” uvedla Karolína Topolová.

Společnost také zaznamenala vliv dalšího důležitého aspektu vyplývajícímu z novely zákona č. 56/2001 Sb., která vstoupila v platnost 1. ledna a má významný dopad na pravidla převodů ojetých vozů. "Stále více a více lidí volá a přichází na naše pobočky s vozy v tzv. ´polopřevodu´ a žádá o pomoc s administrativou. Tyto vozy, kdykoliv je to možné a mají-li dostatečnou dokumentaci, vykupujeme. Tento problém pomáháme řešit zhruba každému desátému volajícímu. Proto apeluji na všechny majitele vozů, ať si zkontrolují, zda se jejich vůz v ´polopřevodu´ nenachází. Po 30. červnu již bude pozdě a registr tyto vozy nenávratně vyřadí,” vysvětluje Karolína Topolová.

AAA AUTO plánuje dále navyšovat objem prodaných vozidel prostřednictvím další expanze. “Svůj plán domácí i mezinárodní expanze oznámíme 12. března,” dodává Karolína Topolová.

Související články

AAA AUTO zvítězilo v soutěži European Business Awards 2014/15 za Českou republiku
AAA AUTO zvítězilo v soutěži European Business Awards 2014/15 za Českou republiku

AAA AUTO se stalo vítězem České republiky v prestižní soutěži European Business Awards, kterou pořádá RSM International za podpory předních firem, akademiků, médií a politických představitelů z celé Evropy. V České republice tak ve veřejném hlasování suverénně porazilo společnosti, jako jsou například Plzeňský Prazdroj, Seznam, VEBA, UniCredit Bank, SAPELI nebo Microsoft. V 8. ročníku European […]

AAA AUTO letos expanduje ve všech zemích, kde působí, vrací se do Polska
AAA AUTO letos expanduje ve všech zemích, kde působí, vrací se do Polska

Po převzetí britsko-polským investičním fondem Abris Capital Partners naplánovala společnost AAA AUTO na letošní rok, v rámci své pokračující expanze, rozšiřování počtu poboček, zvyšování jejich kapacity a návrat na polský trh. Díky expanzi by koncem letošního roku měl počet poboček dosáhnout čtyřiceti, s celkovou nabídkou minimálně 12.000 vozů ve čtyřech zemích. Za uplynulý rok AAA […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!