Další konsolidace na evropském aftermarketu

14. prosince 2018, 10:26

Neuplyne ani měsíc, abychom neinformovali o nějakém spojení nebo prodeji aftermarketových firem. Dnes vás chceme informovat o nové akvizici skupiny Autodistribution International (ADI) a rozšíření nákupní skupiny Global One.

Zajímavá akvizice se udála v sousedním Polsku. Firma Gordon SA se stane 25. partnerem ADI na základě smlouvy podepsané 28. listopadu 2018. Ustanovení smlouvy budou platná od 1. ledna 2019.

Situace je o to zajímavější, protože firma AD Polska zmizela z polského trhu v listopadu 2017 a přeměnila se na ELIT PL. To se stalo na základě prodeje Sídlo společnosti GordonAD Polska skupině Rhiag (patřící do globálního koncernu LKQ) stávajícím vlastníkem, skupinou Autodis (francouzská část AD). Nyní se tedy na polský trh AD vrací po více než jednom roce, ale jako úplně jiný subjekt – společnost Gordon pod novým názvem.

Společnost Gordon byla založena v roce 1991. Zabývá se distribucí automobilových dílů a dílenského vybavení, dosahuje ročního obratu cca 200 milionů EUR a v současné době zaměstnává přibližně 1. 500 lidí. Před uzavřením smlouvy s ADI byla jednou z partnerských společností skupiny Groupauto.

Autodistribution International je evropská skupina zabývající se distribucí automobilových dílů, založená v roce 1970. Skupina se skládá z 25 partnerů (včetně společnosti Gordon) a má více než 3.000 distribučních míst ve 40 zemích Evropy, severní Afriky a střední Asie.

Další akvizice se týká nákupní skupiny Global One, která vznikla v roce 2016. Novým členem se stala společnost Europart – distributor náhradních dílů pro užitková vozidla, působící mimo jiné na českém a slovenském trhu.

Europart vstupuje do skupiny Global One

EUROPART, jeden z největších evropských distributorů náhradních dílů pro užitková vozidla, vstoupí do skupiny Global One 1. ledna 2019. Díky této integraci bude nákupní skupina dosahovat ročního obratu přesahujícího 3 miliardy EUR. Global One působí v Evropě, Spojených státech a Brazílii.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!