ELIT PL převzal aktivity ITALPARTS

26. ledna 2015, 18:16

Firmy ELIT PL a ITALPARTS Sp. z o.o. oficiálně oznámily, že se dohodly na převzetí všech aktivit ITALPARTS PL pod značku ELIT. Počet poboček ELIT PL se tímto krokem zvyšuje na 5, a to v Katowicích, Rybniku, Raciborzi, Zabrzi a v Jastrzębie Zdróji.

"Jak jsme avizovali před rokem, když ELIT oficiálně na polský trh vstupoval, naším záměrem je postupné navyšování počtu poboček. Strategií ELIT PL je, podobně jako v ostatních zemích, kde ELIT působí, být svými pobočkami co nejblíže zákazníkovi. A počet poboček se takto bude postupně navyšovat i do budoucna. Tímto okamžikem se také ELIT PL stává plně samostatnou a nezávislou společností v rámci zemí skupiny Rhiag. Generálním managerem ELIT PL a ITALPARTS se stává Marco Morelli. Přejeme polskému Elitu i jeho zákazníkům do budoucna hodně štěstí a dobrých obchodů," – řekl k akvizici generální ředitel ELIT CZ a ELIT Slovakia Jiří Novák.

"ITALPARTS ušly samostatně od roku 2001 docela slušnou vzdálenost. Z firmy o třech lidech jsme se v opravdu tvrdých polských podmínkách dostali na 4 pobočky, provozujeme vlastní elektronický katalog, máme centrální sklad 1200 m2. V životě každé firmy ale přichází okamžik, kdy se musí rozhodnout, jestli bude dál bojovat osamoceně, nebo se s někým spojí. Rozhodli jsme se pro druhou možnost. Jsem přesvědčen, že spojení s ELIT PL je dobrá volba. ELIT má podobnou filosofii v přístupu k zákazníkovi, jakou se až doposud snažil uplatňovat ITALPARTS – zákazník je náš partner, měl by cítit, že jeho dodavatel náhradních dílů za ním stojí a podporuje ho, vztah se zákazníkem nekončí zakoupením náhradního dílu. ELIT si tímto přístupem vytvořil rozsáhlou klientelu v několika zemích, nepochybuji, že se mu to podaří i v Polsku," komentoval sloučení s Elitem PL dosavadní ředitel a majitel ITALPARTS PL Marco Morelli.

ELIT PL je členem rodiny Rhiag a doposud zahrnuje Českou republiku, Slovensko, Ukrajinu, Maďarsko, Rumunsko , Bulharsko, Polsko, Itálii a Švýcarsko. ELIT PL otevřel svoji první pobočku v Katowicích na jaře 2014 se záměrem postupně rozšiřovat zastoupení do dalších měst.

Společnost ELIT flexibilně reaguje na potřeby a požadavky zákazníků a všeobecný trend vývoje v automobilovém průmyslu. Firemní filosofií, zachycenou již ve sloganu „Více než autodíly“ je, že spolehlivá a rychlá dodávka kvalitních náhradních dílů je pouze základem dobré služby zákazníkovi. ELIT svým zákazníkům poskytuje další podporu tak, aby jim pomohl splňovat náročné požadavky kladené na současný autoservis. Služby zahrnují expertní a provozní software pro autoservisy, diagnostické přístroje, kompletní sortiment garážové techniky včetně servisu a v neposlední řadě též marketingovou podporu.

ITALPARTS PL byl založen v květnu 2001 v Rybniku. V současnosti provozuje hlavní sklad v Rybniku a tři pobočky v Raciborzi, Zabrzi a v Jastrzębie Zdróji. Vedle sortimentu náhradních dílů nabízí svým zákazníkům též odborná školení a provozuje vlastní elektronický katalog náhradních dílů.

Související články

Nové pobočky firmy ELIT v zahraničí i u nás
Nové pobočky firmy ELIT v zahraničí i u nás

ELIT otevřel první pobočku v Polsku. Adresa nejmladší sesterské firmy skupiny ELIT je Aleja W. Roździeńskiego 188, Katowice. ELIT si od tohoto kroku pochopitelně slibuje přístup na velký a perspektivní trh. "Jsme si ale vědomi toho, že i když je Polsko země geograficky blízká, musíme se přizpůsobit místním specifikům. Například důkladně analyzujeme skladbu polského vozového […]

ELIT je trojnásobným nositelem ceny Fleet Award za program CAR FLEET SERVICE
ELIT je trojnásobným nositelem ceny Fleet Award za program CAR FLEET SERVICE

Na slavnostním galavečeru byly vyhlášeny výsledky v pořadí již sedmých fleetových cen České republiky. Celkem byl rozdán netradiční počet 22 Fletových múz. Firma ELIT již potřetí získala ocenění Fleet Award za program CAR FLEET SERVICE v kategorii Servis vozového parku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!