Auto roku jezdí s tlumiči KYB

24. března 2011, 0:00

KYB dodává přední a zadní tlumiče pérování do nového Nissanu Leaf. Tento vůz obdržel prestižní titul “Evropské auto roku”. Je to první plně elektrické vozidlo, jež tuto cenu obdrželo.

Nissan Leaf je cenově dostupný hatchback nižší střední třídy s nulovými emisemi. Je speciálně navržen pro lithium-ion baterie s dojezdem více než 160 km.

Håkan Matson, prezident z poroty Auto roku, řekl: ”Naše porota potvrdila, že Nissan Leaf je průlomovým modelem mezi elektrickými vozy. Je prvním elektromobilem, který snese srovnání s bežným konvenčním vozidlem.” Porota čítala 57 předních novinářů z 23 evropských zemí.

KYB vyvíjí velké úsilí při vývoji nových produktů šetrných k životnímu prostředí. Toto vozidlo je velmi dobrým partnerem pro budoucnost ekologického světa vozidel.

Mike Howarth, z vedení KYB Europe, řekl: “S pokračující spoluprací s automobilkou Nissan KYB úspěšně buduje dlouhodobou spolupráci s předním světovým výrobcem automobilů. Tento model je skutečně vedoucím ve své třídě a my jsme velmi rádi, že můžeme dodávat naše výrobky do tohoto impozatního modelu.”

Kromě Nissanu je KYB dodavatelem originálního vybavení pro plno jiných světových výrobců automobilů včetně Audi-VW Group, Ford, Mitsubishi, PSA Peugeot Citro?n, Renault a Toyotu. Čtvrtina všech vozidel na světě je z výroby vybavena KYB tlumiči pérování. KYB se tím stává největším světovým dodavatelem tlumičů do prvovýroby.

www.kyb-europe.com

 


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!