TRW: TPMS – technologii, která bude již brzy ve všech vozech

27. června 2011, 0:00

V současnosti je sledování tlaku v pneumatikách (Tyre Pressure Monitoring System, TPMS) horkým tématem.

Z důvodu bezpečnosti a ochrany životního prostředí v návaznosti na zákon přijatý v roce 2008 v USA se EU rozhodla, že všechny nové automobily uvedené na trh od roku 2012 a nové automobily prodávané od roku 2014, musí mít systém TPMS ve standardní výbavě.

Fakta
Z analýz vyplývá, že podhuštění pneumatik z globálního hlediska vede k:
• zbytečné spotřebě více než 20 milionů litrů paliva;
• emisím o více než 2 milionů tun CO2 do atmosféry;
• předčasnému opotřebení více než 200 milionů pneumatik.

Nová technologie
TRW je průkopníkem v oblasti technologií TPMS a oddělení OE oznámilo, že systém TPMS byl zaveden do sériové výroby a je testován u různých výrobců z celého světa.

Stejně jako v současných systémech TPMS, jsou namontovány snímači sledování jednotlivých úrovní tlaku v pneumatikách. Novinkou je, že pro umístění čidla již nejsou potřebné elektronické součástky inicializaci.

Přijímač je obvykle namontován na zadní straně pod vozidlem v zadním nárazníku. Lokalizuje polohu předních a zadních senzorů a porovnává výkon přijímaných signálů.

Umístění senzorů na levé a pravé je určeno k detekci a zpracování informací o gravitaci a magnetickém poli Země. Tím, že kombinuje informace o čidlech v předu, v zadu, na levé a pravé straně, je možné určit, která pneumatika není nahuštěna.

Zdroj: trwaftermarket.com

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!