A/C Konfort Texa – detekce falešného chladiva

26. března 2012, 0:00

Firma Texa informovala o falešných směsích chladiva nabízených jako R134a. Používání takového chladiva může mít nebezpečné důsledky pro klimatizační systém, plničky i mechaniky. Proto jsou plničky klimatizace Texa Konfort vybaveny speciálním indikátorem.

Falšování směsi se děje mícháním nejlevnějších chladících plynů jako je R-40 (methyl chlorid), R-22, R-290 (propan) a R-142b. Použití těchto plynů může způsobit nákladné problémy (zejména v souvislosti s korozí) pro plničky klimatizací, klimatizace vozidel a také vysoké riziko výbuchu kvůli nestabilní směsi.

Nákup chladiva R134a známé a spolehlivé značky, není dostatečným preventivním opatřením, protože se již padělají i značky samotné, nejenom etikety. V zájmu ochrany Vaší bezpečnosti a ochrany zájmů zákazníků vážným poškozením vozidla, je stále důležitější, analýza typu chladiva obsaženého v klimatizačním systému vozidla.

 

Texa vyvinula inovativní chladící identifikátor, který je nyní standardně montován do stanic Konfort 770S a je k dispozici pro všechny modely řady 700 (kromě 720). Identifikátor je chráněn třemi mezinárodními patenty je schopen zajistit čistotu R134a i R1234yf. Díky němu si může být mechanik jist, že používá pouze správnou směs a pracuje v bezpečných podmínkách. Kromě aktuálních hrozeb je také užitečný pro každodenní práci v dílně v průběhu přechodného období – existence na trhu "staré" (R134a) a "nové" (R1234yf) chladící směsi, kdy míšení obou směsí, a to i v jejich čisté formě, je také nebezpečné.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!