Personální změny ve společnosti Robert Bosch GmbH a Robert Bosch Industrietreuhand KG

31. března 2012, 0:00

Po 50 letech působení na důležitých pozicích ve společnosti Bosch odstoupí profesor Dr.-Ing. Hermann Scholl s účinností k 30. červnu 2012 ze svých funkcí. Ke stejnému datu odejde také ze společnosti Robert Bosch Industrietreuhand KG.

Hermann Scholl byl povolán do vedení společnosti Robert Bosch GmbH v roce 1973. V roce 1975 se stal členem jejího představenstva, kterému předsedal do roku 2003. Od roku 2003 zastával funkci předsedy dozorčí rady. Do společnosti Robert Bosch Industrietreuhand KG nastoupil jako společník v roce 1993; od roku 1995 v ní působí jako společník ve funkci jednatele a od roku 2000 také jako předseda valné hromady. Společníci a členové dozorčí rady vyzdvihují jeho vynikající práci, kterou po dlouhá léta svého působení ve společnosti odváděl. Na základě usnesení společníků společnosti Robert Bosch Industrietreuhand KG bude panu Schollovi udělen titul „čestný předseda Bosch Group“.

Ke dni 30. června 2012 odstoupí Franz Fehrenbach, jenž je od roku 1999 členem představenstva a od roku 2003 jeho předsedou, z představenstva a k 1. červenci 2012 nastoupí podle usnesení společníků společnosti Robert Bosch GmbH do dozorčí rady Robert Bosch GmbH. Dozorčí rada jej k 1. červenci 2012 zvolila svým předsedou. Ve společnosti Robert Bosch Industrietreuhand KG, jejímž společníkem je Franz Fehrenbach od roku 2003, bude v budoucnu působit jako společník ve funkci jednatele a převezme předsedání valné hromady. Valná hromada společníků a členové dozorčí rady poděkovali panu Fehrenbachovi za jeho dosavadní velmi úspěšné devítileté působení ve funkci předsedy představenstva společnosti Bosch.

Novým předsedou představenstva společnosti Bosch byl s účinností od 1. července 2012 jmenován Dr. rer. nat. Volkmar Denner (55). Denner působí ve společnosti Robert Bosch GmbH od roku 1986 a od roku 2006 je členem představenstva. Před nástupem do představenstva vykonával promovaný fyzik v letech 2003 až 2006 funkci předsedy představenstva divize Automotive Electronics (Automobilová technika – elektronika). V představenstvu pan Denner odpovídal nejprve za obchodní oblasti Automotive Electronics (Automobilová elektronika), Car Multimedia (Multimediální automobilová technika), Starters and Generators (Startéry a alternátory) a Electrical Drives (Mechatronické komponenty). Od 1. července 2010 je odpovědný za centrální oblast výzkumu a předběžného vývoje, koordinace techniky a plánování produktů v rámci všech tří podnikových oborů a kromě toho také za divize Automotive Electronics a Car Multimedia. Pan Denner nastoupí s účinností od 1. července 2012 jako společník do společnosti Robert Bosch Industrietreuhand KG.

Denner se již řadu let intenzivně zabývá problematikou dynamické technologické změny a možnostmi, které se společnosti Bosch nabízejí v rámci stále rostoucího počtu služeb a řešení s přístupem k internetu. Jako příklad lze v této souvislosti uvést propojení automobilu s internetem.

Novým členem představenstva společnosti Bosch se k 1. červenci 2012 stane Dr.-Ing. Dirk Hoheisel (53), vystudovaný inženýr elektrotechnik, který pracuje ve společnosti Bosch od roku 1990 a zastával zde různé funkce v oblasti vývoje. V současné době působí pan Hoheisel jako vedoucí divize vývoje v Chassis Systems Control (Podvozkové systémy, regulace) v Abstattu u Stuttgartu. Hoheisel bude od 1. července 2012 v představenstvu společnosti odpovídat za divize Automotive Electronics a Car Multimedia.

 

Zdroj: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!