Bosch Diesel s.r.o. Jihlava pořádal pro studenty vysokých škol „High-Tech Day“

25. dubna 2012, 0:00

Na akci „High-Tech Day“ přijelo 21. dubna 2012 přibližně 120 studentů českých technických vysokých škol. Kromě prohlídky výrobních prostor jednoho z nejmodernějších závodů skupiny Bosch dostali studenti možnost poznat práci odborných oddělení firmy.

Přínosem pro studenty byl také přímý kontakt s jednotlivými odborníky a vedoucími pracovníky firmy. Návštěvní program byl doplněn odbornými prezentacemi o klíčových technologiích dieselové techniky, informacemi o skupině Bosch a její výrobní divizi Dieselových systémů.

Záměrem akce bylo představit mladým studentům techniku, speciálně dieselové technologie, závod v Jihlavě, jakož i podnikovou kulturu držitele Národní ceny kvality ČR za rok 2011.

„Pocházím z Vysočiny a firmu Bosch v Jihlavě znám dobře. Už když jsem nastupoval na střední průmyslovou školu, věděl jsem, že díky firmě Bosch seženu do budoucna práci ve strojírenském oboru. Myslím, že díky své specializaci na strojírenství budu mít rozhodně lepší možnost uplatnění než jiní studenti, např. z ekonomických či humanitních oborů,“ podělil se o své dojmy z návštěvy Martin Manga, student Fakulty strojního inženýrství VUT Brno.

„Protože Bosch Diesel je ve strojírenském oboru významnou firmou, tak jsem se chtěla na místě přesvědčit, co se zde vyrábí a jak zdejší závod vypadá,“ vysvětlila důvod své návštěvy u firmy Bosch Diesel s.r.o. Zuzana Brejníková, studentka Strojní fakulty ČVUT Praha. Jak sama přiznává, zájem o techniku se u ní probudil již v dětství. Později ji začala zajímat i dopravní technika a automobily.

Pro firmu Bosch je spolupráce s vysokými školami důležitým bodem do budoucna. Vedle pořádání High-Tech Day spolupracuje závod s vysokými školami, například v oblasti odborných praxí a závěrečných vysokoškolských prací.

Zdroj: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!