Značka „Bosch – Stvořeno pro život”

21. května 2012, 0:00

Město Jihlava uspořádalo 19. dubna 2012 na Masarykově náměstí Den Země. Akci podpořila svojí účastí řada místních organizací, spolků a firem. Jednou z nich byla i jihlavská firma Bosch Diesel.

Den Země se koná každoročně ve více než 175 zemích světa a jeho smyslem je přimět obyvatele, aby se zamysleli nad svým každodenním chováním jako spotřebitelé, a zároveň upozornit na související problematiku znečišťování životního prostředí.

Kolik jste schopni vyrobit energie jízdou na kole a jaké množství energie vyrobí solární panel? Odpovědi na tyto a další otázky, včetně praktických úkolů, bylo možno najít v informačním stánku „ Žabí dům“ firmy Bosch Diesel s.r.o. Žabí dům dále seznámil zájemce s řadou běžících nebo ukončených projektů „GoGreen“ firmy Bosch zaměřených na ochranu životního prostředí.

Tyto projekty například pomohli ve třech výrobních závodech firmy snížit od roku 2007 spotřebu energie o 15%. Více než sto dalších malých projektů GoGreen přispělo v přepočtu ke snížení emisí CO2 o více než čtyři tisíce tun.

 

Přebírání odpovědnosti
Pojem přebírání odpovědnosti je ve firmě Bosch chápán nejen v ekonomických a společenských souvislostech, ale zohledňována je i jeho ekologická dimenze. „Naše výrobní procesy jsou neustále přezkoumávány nejen ohledně své efektivity a úsporného zacházení s přírodními zdroji, ale zároveň porovnáváme soulad výrobních procesů s ekologickými měřítky a normami. V závodech naší firmy v Jihlavě cíleně podporujeme opatření vedoucí k ochraně životního prostředí. Vůči budoucím generacím jsme zavázáni uchovat pro ně nedotčené prostředí. Technika nesoucí náš slogan „Bosch-Stvořeno pro život“ napomáhá zlepšovat kvalitu života tím, že vyrábíme efektivně a s ohledem na přírodní zdroje. V rámci partnerství s městem Jihlavou jsme rádi přijali nabídku města podílet se na Dni Země. Realizované projekty na ochranu životního prostředí napomohou ve svém konečném efektu nejen nám, ale i městu Jihlavě a celému regionu Vysočiny,” sdělil ekonomický ředitel firmy Bosch Diesel Hermann Butz.

Zdroj + foto: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!