MANN+HUMMEL posiluje svou přítomnost v Číně

1. srpna 2012, 0:00

Specialista na filtraci MANN+HUMMEL se silně zaměřuje na čínský trh. Tato skupina s více než sedmdesátiletými zkušenostmi s filtrováním vyvíjí a vyrábí filtrační řešení pro použití v automobilovém průmyslu, při průmyslové a vodní filtraci.

Koncern je vývojovým partnerem a sériovým dodavatelem mezinárodního automobilového a strojírenského průmyslu. Podnik v rodinném vlastnictví dodává automobilové a průmyslové náhradní díly pod značkou MANN-FILTER. MANN-FILTER je jednou z nejvýznamnějších a nejspolehlivějších značek filtrů na celém světě.

Čína je pro společnost MANN+HUMMEL jedním ze strategických rostoucích trhů. Obchod společnosti s Čínou se během posledních pěti let ztřicetinásobil. V roce 2011 docílilo zhruba 1 100 zaměstnanců v Číně téměř poloviny obratu v asijském prostoru. Cílem skupiny je pokračovat v německo-čínském úspěchu a zvýšit do roku 2018 asijský podíl obratu skupiny z dnešních 17 na 25 procent. Obrat koncernu má stoupnout minimálně na 3,4 miliard eur.

Centrála společnosti MANN+HUMMEL Čína se nachází v Jiadingu/Šanghaji. Jiading, který byl otevřen v roce 2010, je vlajkovou lodí skupiny a sídlem společností MANN+HUMMEL (CHINA) CO. LTD. a MANN+HUMMEL FILTER (SHANGHAI) CO. LTD. s výrobou, výzkumným a vývojovým centrem pro lokalizaci a nový vývoj, logistickým centrem, distribucí, komunikací, personalistikou a dalšími funkcemi obchodu. Pobočka je součástí čínské výzkumné a vývojové i výrobní sítě. Paleta výrobků zahrnuje vzduchové filtrační systémy, olejové a palivové filtry, interiérové filtry, systémy odvětrávání klikových skříní, sací systémy, plastové technické díly a MANN-FILTER pro čínský obchod s náhradními díly.

MANN+HUMMEL FILTER (Jinan) CO. LTD. má své sídlo v Ťi-nanu. Podnik je především dodavatelem zákazníka MANN+HUMMEL, společnosti China National Heavy Duty Truck Corporation (CNHTC). CNHTC je jedním z největších výrobců těžkých nákladních automobilů v Číně. Společnost MANN+HUMMEL zvýšila nedávno hodnotu svého závodu v Ťi-nanu zprovozněním nové vstřikovací linky pro vzduchové filtry, aby zvýšila orientaci na zákazníka a posílila lokalizační aktivity. Proces vstřikovacího lití splňuje globální výrobní standardy společnosti MANN+HUMMEL a poskytuje osvědčenou kvalitu. Nové zařízení má zvýšit výrobní kapacitu závodu na 200 000 vzduchových filtrů ročně.

Společnost MANN+HUMMEL provozuje společný podnik se zahraniční účastí v Čchang-čchunu v provincii Ťi-lin – CHANGCHUN MANN+HUMMEL FAWAY FILTER CO. LTD. Obchod se rozvinul velmi dobře a závod je třeba rozšířit. Koncem května 2012 byla slavnostně zahájena stavba nové továrny o velikosti 25.000 m2 jako náhrady za dosavadní výrobnu. V Čchang-čchunu MANN+HUMMEL vyrábí hlavně filtry a systémy odvětrání klikových skříní pro nákladní vozidla na lokálním trhu. Čchang-čchun je největší závod skupiny na předřazené palivové filtry. K zákazníkům patří místní i západní automobilky a průmyslové podniky v Číně. Společnost MANN+HUMMEL bude v Čchang-čchunu rozšiřovat paletu výrobků pro průmyslové zákazníky, aby zvládla očekávaný růst. Výzkumná a vývojová divize posílí své aktivity a bude navíc nabízet lokalizované produkty pro čínský trh.

Nejnovější vrcholnou událostí společnosti MANN+HUMMEL v Číně je otevření nové výrobní pobočky v Liou-čou na jihu Číny. Ta byla otevřena 31. května 2012 a je přiřazena k čínské centrále MANN+HUMMEL v Šanghaji. Nový závod vyrábí plastové vzduchové filtrační systémy, sací systémy a víka hlav válců pro automobilovou sériovou výrobu. Nová pobočka umožňuje rychleji obsloužit zákazníky v jižní Číně. Hlavním zákazníkem závodu v Liou-čou je SGM-Wuling, vedoucí výrobce v čínském segmentu trhu s minivany, který nyní rozšiřuje své obchodní aktivity na oblast osobních automobilů a buduje svou přítomnost na zámořských trzích. Nová pobočka umožní společnosti MANN+HUMMEL značně zlepšit logistiku pro SGM-Wuling a zvýšit rychlost reakce. Doposud zásoboval SGM-Wuling v Liou-čou závod MANN+HUMMEL v Šanghaji. Díky novému závodu může MANN+HUMMEL využít nové obchodní možnosti v Číně.

Další mezník svého obchodu s Čínou ohlásila společnost MANN+HUMMEL teprve před několika týdny. V odvětví průmyslové filtrace získala nového velkého zákazníka, SANY, jednoho z největších výrobců stavebních strojů na světě. Společnost SANY si zvolila skupinu MANN+HUMMEL za strategického partnera, s nímž by si přála realizovat svou globalizační strategii. Obrat se společností SANY má do roku 2018 vzrůst na průměrnou dvoumístnou milionovou částku.

Aby se postavil výzvám trhu a uskutečnil cíle růstu, investuje MANN+HUMMEL ve velkém míře do výrobních kapacit a personálu. Podnik nabízí různé mezinárodní vzdělávací modely pro studenty a perspektivní pracovníky. Jedním ze špičkových programů je MANN+HUMMEL Engineering School v Číně – kooperace mezi společností MANN+HUMMEL a Tongji univerzity v Šanghaji. Jedná se o model spolupráce mezi průmyslem a vysokou školou, při němž oba partneři zřídili společnou laboratoř pro techniku teplotního a vzduchového managementu energeticky účinných vozidel. Až 15 frekventantů bakalářského a magisterského studia Tongji univerzity má v posledním roce studia možnost zúčastnit se praktikantského programu, který zahrnuje skutečnou práci na projektu v sídle mezinárodního specialisty na filtraci v Ludwigsburgu po dobu několika měsíců.

Společnost MANN+HUMMEL otevřela v roce 1996 malé zastoupení v Šanghaji, které řídila ze Singapuru, což byla v té době pro mnohé západní firmy brána do jihovýchodní Asie. Dnes se vliv společnosti MANN+HUMMEL v Číně neustále zvyšuje. Podnikům a jejich dnešním a budoucím zaměstnancům nabízí Čína mnoho zajímavých obchodních a kariérních možností.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!