Damien Germès hovoří o zapalovacích cívkách NGK na Automechanice

1. října 2012, 0:00

Na veletrhu Automechanika 2012 firma NGK Spark Plug Europe představila novou řadu produktů – zapalovací cívky. Nová řada má 350 referencí a patří k největším na evropském trhu.

Níže uvádíme rozhovor na toto téma s panem Damienem Germèsem, výkonným ředitelem NGK Spark Plug Europe:

Pane řediteli, NGK se na Automechanice 2012 prezentovala sloganem "Keep Movingk!" Co znamená tento slogan?
Damien Germès: "Ve všech letech svého působení firma NGK prokázala, že má potřebné odborné znalosti, technické know-how, kreativitu a moc stimulovat rozvoj trhu. Dokonalým příkladem je okamžik startu řady V-Line před 20 lety – první řada zapalovacích svíček s krátkými referenčními čísly. Dalším příkladem je zavedení řady D-Power, která velmi usnadnila práci distributorů a servisních pracovníků, a dále řada LPG LaserLine – první řada zapalovacích svíček pro motory poháněné plynem, která vyhrála jako Výrobek roku 2009 na trhu aftermarketu. Také naše vedoucí pozice jako technického partnera pro výrobce automobilů je naší motivací pro trvalý rozvoj a dokazuje, že zákazníci oceňují značku NGK. Ale nemáme v úmyslu "usnout na vavřínech", stále se chceme rozvíjet. To jen naším motorech v obchodě i u naších klientů. Proto slogan: „Keep Movingk!“.

Pěkný slogan je jedna věc, ale je viditelný pro vaše zákazníky?
DG: "Samozřejmě. Každý, kdo viděl naší vizuální prezentaci, si jistě všiml změny jejího charakteru. Má v sobě více techniky a dynamiky. Také zde slogan "Keep Movingk!" hraje důležitou roli. Ale slib v něm obsažený realizujeme právě teď, před uvedením vlastní řady zapalovacích cívek“.

Proč se firma NGK rozhodla přidat do svého portfolia právě zapalovací cívky a ne, například brzdy, nebo jiný sortiment dílů?
DG: "Pro naše klienty je nezbytné, aby měli plnou důvěru v naše produkty. Důvěryhodnost je pro nás klíčovým slovem. Nechceme rozšířit naše portfolio produktů za každou cenu, ale pouze tehdy, když je plně odůvodněna a vytváří hodnotu pro naše zákazníky. Zapalovací cívky patří mezi naše klíčové kompetence jako odborníka pro zapalování. Kromě toho, podle naší analýzy trhu, mají vysoký růstový potenciál v Evropě."

Představili jste vlastní řadu zapalovacích cívek, ale na trhu jsou již firmy v tomto segmentu poměrně aktivní. Jakým způsobem se chcete vymezovat vůči konkurenci?
DG: "Přidaná hodnota, kterou vytváříme, nás odlišuje od konkurence. Zákazníci si mohou zakoupit všechny produkty spojené se zapalováním od jednoho zdroje, kdy sortiment zapalovacích cívek NGK poskytuje v Evropě nejvyšší 92 procentní pokrytí trhu. Doteď zákazník potřeboval více dodavatelů, aby získal podobné pokrytí. Kromě toho se zákazníci mohou vždy spolehnout na pomoc a podporu prodeje z NGK."

Jaká je kvalita nabízených zapalovacích cívek NGK?
DG: "Tématika zapalování je naší klíčovou kompetencí. Proto Vás můžeme ujistit, že cívky naší značky, jsou nejvyšší kvality a splňují naše vysoké standardy. Kromě toho jsme již mnohokrát prokázali, jak optimalizovat práci distributorů a servisů, což je důvod, proč náš sortiment je nejen nejširší na trhu, ale vzhledem k jeho systému číslování, umožní našim zákazníkům větší svobodu při výběru správného produktu, což bude generovat zvýšení prodejů.

Jsou již zapalovací cívky NGK k dispozici?
DG: "Ano. Současně s veletrhem Automechanika jsme uvedli tyto cívky na 40 evropských trhů. V těchto zemích je cívky již možno objednat a okamžitě dodat. Kromě toho jsou naše evropské kanceláře připraveny na podporu prodeje nového sortimentu. Nabízíme katalogy, brožury a jiné dokumenty prodeje, které pomohou aktivně informovat servisy o nové nabídce. Navíc je celý sortiment viditelný v katalogu TecDoc od verze 4/2012. Naší produktový manažeři jsou připraveni poradit. Jsou to proto ideální podmínky pro všechny, kteří by chtěli začít objednávat naše zapalovací cívky."

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!