Continental získal ocenění Výrobce pneumatik roku

23. února 2017, 11:36

Během závěrečného večera na veletrhu Tire Technology Expo 2017, který se konal ve dnech 14. až 16. února v Hannoveru, získala společnost Continental od odborného časopisu „Tire Technology International“ se sídlem ve Velké Británii ocenění Výrobce pneumatik roku.

Toto ocenění udělované komisí složené z 27 kvalifikovaných porotců, včetně odborníků z Evropy, Japonska, Indie a Spojených států, je vyjádřením uznání za investice, které společnost Continental uskutečnila v průběhu minulých dvanácti měsíců. „Máme velkou radost z tohoto ocenění, protože dokládá úspěšnost několika technologických projektů a inovací, které jsme již realizovali v souladu s naší dlouhodobou strategií růstu Vision 2025,“ uvedl Nikolai Setzer, člen výkonné rady společnosti Continental AG odpovědný za podnikový nákup a vedoucí divize pneumatik u čtvrtého největšího výrobce pneumatik na světě s prodeji ve výši více než 10 miliard eur. „Zisk ocenění pro nejinovativnějšího výrobce pneumatik je pro náš globální tým – který v současné době čítá více než 50.000 zaměstnanců – zároveň velkou motivací, aby v tomto úsilí pokračoval i nadále.“

Mezi inovace společnosti Continental, které přesvědčily porotu, patřilo otevření střediska High Performance Technology Center v německém Korbachu v červnu 2016, projekt Taraxagum, který zahrnuje zřízení výzkumného centra v německém Anklamu zabývajícího se průmyslovým využitím přírodního kaučuku z kořenů pampelišek a také výroba první pneumatiky pro nákladní vozidla na světě s běhounem vyrobeným z kaučuku získaného z pampelišek. Porotci rovněž zmínili oznámení o výstavbě výzkumného a vývojového centra se zaměřením na pneumatiky pro zemědělské stroje v portugalském Lousadu a rozšíření výrobních operací v rámci pneumatik pro nákladní vozidla v Otrokovicích v České republice.

V souladu se svou strategií Vision 2025 společnost Continental od roku 2011 investovala již více než 3 miliardy eur do výstavby nových výrobních závodů ve městech Che-fej (Čína), Kaluga (Rusko) a Sumter (Jižní Karolína / USA). Z toho 350 milionů eur každoročně investovala do rozšíření stávajících závodů po celém světě. Spolu s výstavbou jedinečného zařízení AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) v blízkosti testovacího okruhu Contidrom přilákalo otevření střediska HPTC (High Performance Technology Center) v německém Korbachu značnou pozornost. Prostřednictvím inteligentního síťového propojení všech svých výrobních strojů generuje středisko HPTC nové poznatky prakticky v reálném čase. Tyto informace jsou následně předány výrobním závodům společnosti Continental po celém světě za účelem dalšího zlepšení účinnosti a efektivity. V roce 2016 společnost Continental vůbec poprvé celosvětově vyrobila více než 150 milionů pneumatik pro osobní automobily a lehká nákladní vozidla, přičemž se jí současně podařilo dosáhnout mnohem větší rovnováhy mezi regiony EMEA, APAC a Spojenými státy z hlediska výroby a prodeje. V důsledku toho může společnost Continental směle pokračovat v realizaci své strategie Vision 2025.

Odborná porota sestavená časopisem Tire Technology International dospěla ke stejnému závěru již v roce 2014, kdy byla společnost Continental rovněž vyhlášena Výrobcem pneumatik roku 2014. Ve stejném roce společnost Continental získala také ocenění za inovace v oblasti výroby pneumatik ve svém závodě ContiLifeCycle v Hannoveru-Stoeckenu, který přesvědčil odborníky díky integrovanému přístupu využívajícímu při protektorování za studena i za tepla zařízení pro recyklaci pryže, jež v současnosti stále nemá obdoby nikde jinde na světě.

Související články

Continental: Bez zimních pneumatik se to může prodražit
Continental: Bez zimních pneumatik se to může prodražit

Za jízdu za zimních podmínek bez zimních pneumatik hrozí v zahraničí pokuty a body a také při špatném obutí mohou pojišťovny zpětně vymáhat náhradu škod.

3 situace, kdy se nevyplatí investice do Eco pneumatik
3 situace, kdy se nevyplatí investice do Eco pneumatik

Pneumatiky s nízkým valivým odporem sice umí snížit spotřebu vozidla o cca 2%, na druhou stranu však vyžadují, aby s nimi bylo zacházeno „citlivě“. Tento druh pneumatiky je náchylnější k rychlejšímu opotřebení a ani snížení valivého odporu zde není „zaručeno“ v případě, že řidič ignoruje základní pravidla péče o pneumatiky.

Nová pneumatika Firestone Vanhawk 2
Nová pneumatika Firestone Vanhawk 2

Firestone má pochopení pro majitele i řidiče lehkých užitkových vozů, kteří musí být připraveni na plnění nejrůznějších úkolů, při nichž absolvují krátké jízdy s častým zastavováním, překonávání delších vzdáleností, doručování zásilek v popojíždějící dopravě a neustálé manévrování v každodenním provozu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!