Firma Lumag staví nejmodernější továrnu ve střední Evropě

18. října 2012, 0:00

V květnu 2012 byla zahájena výstavba nového výrobního závodu firmy Lumag. Rozpočet investice je největší v 25-leté historii firmy a je cca 420 milionů Kč. Továrna, která několikanásobně zvýší stávající výrobní kapacity, bude umístěna v městě Budzyń.

Nová továrna bude vzdálena 3 km od aktuálního umístění centrály, bude nejmodernější výrobní továrnou ve střední Evropě na brzdové součásti (destičky, obložení), vybavena plně automatizovanými výrobními linkami s vysokým výkonem. Projekt zahrnuje výstavbu výrobních a skladových prostor spolu se sociálním zařízením a kancelářské budovy s celkovou užitnou plochou 18.969 m².

"Průzkum trhu v posledních letech ukazuje, že zákazníci nechtějí akceptovat velmi levné náhradní díly. Také nechtějí velmi drahé a nadhodnocené produkty renomovaných značek, tzv. prémiové značky" – řekl vedoucí obchodního oddělení Lumag, Krzysztof Żywanowski. "Nová investice Lumag je reakcí na rostoucí poptávku trhu, řidičů a mechaniků, kteří hledají produkt zlaté střední cesty. Musí to být dobrý a prověřený produkt, vyrobený v Evropě a prodáván na trhu za přijatelnou cenu. Takový je Lumag, takový je Breck a to očekávají naši zákazníci" – dodal Krzysztof Żywanowski.

Závod se bude nacházet v těsné blízkosti státní silnice č.11. Předpokládaný datum zahájení výroby je srpen 2013.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!