Firma Bosch Diesel s.r.o. uspořádala společně s Filharmonií Gustava Mahlera Novoroční koncert

9. ledna 2013, 0:00

Dne 4. ledna 2013 upořádala firma Bosch Diesel v Jihlavě, společně s Filharmonií Gustava Mahlera, u příležitosti 20. výročí svého založení velmi úspěšný Novoroční koncert v DKO v Jihlavě.

Více než 500 návštěvníků, mezi nimi významní hosté a zaměstnanci jihlavského závodu firmy Bosch, zaplnilo hlediště až do posledního místa. Novoročním koncertem odstartovala řada akcí k jubilejnímu roku závodu firmy Bosch v Jihlavě. Program koncertu Filharmonie Gustava Mahlera přinesl po vzoru vídeňských filharmoniků Johanna Strausse ml. a jeho současníky, slavné árie z oper, operet, muzikálů a filmů. V rámci koncertu si mohli vyzkoušet na Anenské polce Johanna Strausse ml. své dirigentské schopnosti jak ekonomický, tak i technický ředitel firmy Hermann Butz a Karsten Müller, poté co jim dirigent Filharmonie Gustava Mahlera Jiří Jakeš předal svoji taktovku. Za velmi zdařilý výkon byli odměněni potleskem publika a všech hráčů filharmonie. Úspěšný koncert byl zakončen písní Brindisi z Verdiho opery La traviata a Radeckého pochodem od Johanna Strausse staršího.

 Jako hosty a slavnostní řečníky na zahájení koncertu mohl uvítat ekonomický ředitel Bosch Diesel Hermann Butz radní Kraje Vysočina pro oblast kultury RNDr. Marii Kružíkovou a náměstka primátora Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolfa Chloupka. Firma Bosch Diesel a její zaměstnanci věnovali v rámci Novoročního koncertu občanskému sdružení APLA Vysočina z Jihlavy finanční částku ve výši 40.000 korun.

Společenská angažovanost zaměstnanců a závodu
„Máme radost z toho, že se jihlavský závod firmy Bosch vždy angažoval ve prospěch společnosti, je pevně spojen s regionem Vysočiny a ve smyslu zakladatele firmy Roberta Bosche podporuje neziskové organizace a různé charitativní projekty. Finanční dar využijeme na projekt odborné poradenské péče pro děti s autismem z Vysočiny,“ řekla ředitelka sdružení APLA Vysočina Dr. Dagmar Zápotočná.

Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny
„Abychom naplnili naše heslo „Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny“, chceme vyrábět nejen vynikající výrobky a poskytovat kvalitní služby, ale jako spolehliví partneři i splatit svůj díl regionu Vysočina a městu Jihlavě. Proto podporujeme různé kulturní aktivity, jako například tento Novoroční koncert. 20 let firmy Bosch v Jihlavě je pro nás významnou událostí. Výročí jen zdůrazňuje naše propojení a zakotvení na Vysočině a městě Jihlavě. Jubileum je zároveň i důkazem toho, že jsme se stali nedílnou součástí Kraje Vysočina a města Jihlavy. Úspěch firmy Bosch Diesel v Jihlavě si ovšem nelze představit bez přispění našich zaměstnanců. Pořádáním Novoročního koncertu jsme tak chtěli zaměstnancům poděkovat za jejich vynikající práci a excelentní výkony, které odvedli za posledních 20 let,” sdělil ekonomický ředitel firmy Bosch Diesel Hermann Butz.

Zdroj: Tisková zpráva Bosch

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!