Osram investuje do společnosti LeddarTech Inc.

15. srpna 2017, 10:45

Firma OSRAM získala strategický, 25,1% balík akcií v LeddarTech Inc. – kanadské společnosti, vyvíjející vlastní technologii LIDAR, která je integrována s polovodiči a moduly senzorů pro autonomní automobily a asistenční systémy.

Projekt je odpovědí na rostoucí poptávku po technologiích LiDAR – důležitém prvku u autonomních vozidel a mnoha dalších aplikací souvisejících s mobilitou. Technologie LiDAR detekuje objekty a měří vaši vzdálenost a rychlost, takže působí jako radar. Systém pro mapování okolního prostředí používá místo odrazu rádiových vln infračervené záření.

-Již nyní je OSRAM jedním z předních výrobců osvětlení se senzory pro autonomní vozidla a je si vědom stále rostoucí poptávky v této oblasti. Vidíme, že investice do společnosti LeddarTech je logickým krokem na cestě k našemu cíli, stát se hlavním poskytovatelem těchto pokročilých řešení. – řekl Stefan Kampmann, ředitel technologické divize firmy OSRAM.

Hodnota investice společnosti OSRAM se odhaduje na několik desítek milionů eur.

Související články

První LED s pěti samostatně ovladatelnými čipy
První LED s pěti samostatně ovladatelnými čipy

Osram Opto Semiconductors zahájila výrobu LED řady Oslon Black Flat S. Jedná se o první LED na světě, vybavené až pěti samostatně ovládatelnými čipy. Díky kontrastnímu poměru, který nabízí, jsou určeny pro použití v adaptabilních světlometech ADB (Adaptive Driving Beam). Přepínatelné světelné segmenty umožňují maskováním neoslňovat blízká protijedoucí auta a protijedoucí auta jedoucí ve větší […]

Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka
Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka

S novými autožárovkami Night Breaker Laser a vylepšenými sériemi Ultra Life a Xenarc Ultra Life představuje Osram na letošní sezonu další inovace v oblasti automobilových světelných zdrojů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!