První LED s pěti samostatně ovladatelnými čipy

26. června 2017, 15:00

Osram Opto Semiconductors zahájila výrobu LED řady Oslon Black Flat S. Jedná se o první LED na světě, vybavené až pěti samostatně ovládatelnými čipy. Díky kontrastnímu poměru, který nabízí, jsou určeny pro použití v adaptabilních světlometech ADB (Adaptive Driving Beam). Přepínatelné světelné segmenty umožňují maskováním neoslňovat blízká protijedoucí auta a protijedoucí auta jedoucí ve větší vzdálenosti před vozidlem, díky čemuž je řízení pohodlnější a bezpečnější. S vylepšenými tepelnými vlastnostmi tak tyto výkonné LED nabízí systémové výhody a jsou vhodné jako atraktivní vstupní úroveň řešení ADB dokonce i pro vozidla v kompaktní třídě.

Oslon Black Flat S: 5 čipů
Oslon Black Flat S: 5 čipů

Výkonné čipy jsou založeny na moderních technologiích. Vůbec poprvé jejich svítivá oblast neobsahuje výseč pro kontakt s vodičem, a tím generuje vysoce rovnoměrné světlo z celé čtvercové plochy, což umožnuje snadnější adaptaci optiky. Tyto čipy jsou individuálně ovladatelné a nabízejí vysoký, 100% prokazatelný, kontrast mezi sousedícími čipy. Tyto parametry umožňují aktivní potlačení oslnění protijedoucích vozidel a vozidel v jízdním pruhu před sebou, díky vysokému stupni kontrastu. Tato LED poskytuje řidičům výhody optimální distribuce světla na silnici.

Oslon Black Flat řady S přináší výhody adaptivního maticového světla nejen pro vrcholové modely automobilových značek, ale také pro vozy ve střední a nižší třídě, takže i řidiči těchto vozů se budou moci těšit z výhod vyšší bezpečnosti a komfortu,“ říká Thomas Christl, výrobní ředitel Osram Opto Semiconductors. Kromě neoslňujících dálkových světel, nabízí Oslon Black Flat S rovněž použití u ostatních adaptivních funkcí předních světlometů, jako jsou přisvěcování do zatáček a tlumená světla do městského provozu – aniž by bylo nutné použít jakékoli mechanické prvky.

Řešení ADB pro vstupní úroveň segmentu

Až do současnosti pouze LED Osram Ostar Headlamp Pro nabízela individuálně ovládatelné čipy. Oslon Black Flat řady S nyní s tímto parametrem doplňuje portfolio. Kromě toho jsou tyto čipy určené pro povrchovou montáž a jsou kompatibilní se standardními výrobními postupy. Ve srovnání s Oslon Black Flat mají LED Oslon Black Flat řady S optimalizovaný a symetricky navržený kontaktní povrch, který dále zlepšuje odvod tepla a stabilitu v průběhu životního cyklu. Tato kombinace vynikajícího řízení odvodu tepla a standardního zpracování snižuje náklady na systém. Vyšší možné proudové zatížení až 1,5 ampérů zajišťuje dostatečné osvětlení cesty pouze ze tří segmentů, a poskytuje světelný tok až 2.000 lumenů z 5-ti čipové verze.

Související články

Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka
Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka

S novými autožárovkami Night Breaker Laser a vylepšenými sériemi Ultra Life a Xenarc Ultra Life představuje Osram na letošní sezonu další inovace v oblasti automobilových světelných zdrojů.

Infračervené LED diody pomůžou při průjezdu automatickými závorami
Infračervené LED diody pomůžou při průjezdu automatickými závorami

Společnost Osram Opto Semiconductors rozšiřuje svoji nabídku výkonných infračervených LED diod pro řešení v oblasti osvětlení o novou vlnovou délku (810nm). Ta bude přínosem pro kamerové systémy, jako jsou například ty používané ke čtení registračních značek vozidel (mýtné systémy, parkoviště, automatické bariéry). Nižší vlnová délka zaručuje zlepšení kontrastu obrazu a vyšší citlivost. Při stejném optickém výkonu […]

Tuningové osvětlení automobilu Osram ve Stahlgrubru
Tuningové osvětlení automobilu Osram ve Stahlgrubru

Stahlgruber dlouhodobě spolupracuje se společností Osram. V nabídce má rozsáhlý sortiment, a to od standardních, halogenových a xenonové výbojky všech druhů a typů, LED žárovky, pracovní svítilny a další osvětlení. Nyní rozšiřuje o tuningového osvětlení Osram.

Nový design obalů autožárovek OSRAM
Nový design obalů autožárovek OSRAM

OSRAM přichází s novým konceptem obalů pro všechny autožárovky, výbojky, světla a doplňkové produkty pro automobily. Nové obaly mají moderní a atraktivní vzhled, orientovaný především na potřeby koncových zákazníků.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!