Svítidla Philips do dílen i lakoven

6. října 2017, 5:59

Značka Philips směle vstoupila do nového segmentu pracovních svítidel s vysokým indexem CRI, která se používají při opravách karoserie a laku.

Index CRI (Index vykreslení barev) je vyjádřen v počtu bodů, jejichž maximální počet je sto. Takového výsledku může dosáhnout svítidlo, které svítí stejným světlem jako slunce, takže maximálně spolehlivě zachytí skutečnou barvu osvětleného povrchu.

Samozřejmě, taková svítidla neexistují, ale MDLS i PJH20 značky Philips dosahují výsledku 92/100, což umožňuje v jejich světle přesný výběr barvy laku. Ačkoliv byla svítidla navržena tak, aby vyhovovala potřebám profesionálních lakoven, mohou být rovněž efektivní součástí vybavení tradiční automobilové dílny.

PJH20

Panelové svítidlo, které lze postavit na podlahu nebo na stativ, bylo uvedeno na veletrhu Automechanika 2016. Z hlediska výkonu v nabídce Philips nemá konkurenci – v režimu „boost“ vytváří paprsek světla o hodnotě až 2300 lumenů, což zaručuje široký úhel spektra světla. Pokud není nutné maximální osvětlení dílny, lze spustit režim „eco“ a použít 1200 lumenů. To je obzvláště užitečné, když potřebujete volnost pohybu.

Přestože je Philips PJH20 napájeno pětimetrovým kabelem, má také vestavěný akumulátor, který vydrží fungovat po dobu 4 hodin. Svítidlo je přirozeně uzpůsobeno pro pracovní podmínky v dílně – je odolné proti nárazu (norma IK09) i vodě a prachu (norma IP67).

Lakovny mohou po PJH20 bez váhání sáhnout. Díky takovým svítidlům, dokonce i při práci pod umělým světlem, je možné perfektně vybrat barvu při opravě karoserie automobilu a lakování jeho dílů.

„Proud a síla světla opravdu splňují požadavky každé lakovny i auto detailera. Svítidlo bylo testováno na automobilu, který přijel pouze na vyleštění a navoskování laku. Povrch byl velmi poškrábaný, což při každodenním pohledu na vůz majitele vůbec netěšilo. Svítidlo se skvěle osvědčilo, protože při jeho použití je vidět i ten nejmenší škrábanec, což pomocí běžné fluorescenční lampy není možné,“ napsal na diskusním fóru jeden z uživatelů, který měl možnost vyzkoušet si Philips PJH20.

MDLS

Jedná se o druhé vydání předního modelu dílenského svítidla Philips. Se zachováním výhod této soupravy osvětlení – tři nezávislé moduly napájeny akumulátory s otočnými a sklápěcími hlavicemi – nyní vytváří světlo s hodnotou indexu CRI 92 ze 100.

Kromě toho jsou hlavice pokryty vrstvou, která brání vzniku odlesků na osvětleném povrchu, a výkon jejich světla byl zdvojnásoben (na 250 lumenů v úsporném režimu a 500 v režimu „boost“).

Zmodernizované svítidlo Philips MDLS představuje ideální doplněk vybavení profesionální karosářsko-lakýrnické dílny.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!