20 let firmy Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě – 20 let excelence z Vysočiny

27. May 2013, 11:13

Až do 7. června 2013 si mohou zájemci prohlédnout výstavu „20. let firmy Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě“. Tato jubilejní výstava je pořádána firmou Bosch Diesel s.r.o. pro zaměstnance firmy a širokou veřejnost v Oblastní Galerii Vysočiny v Jihlavě u příležitosti u příležitosti 20. výročí založení firmy.

Výstava dokumentuje na více než 40 velkoformátových fotografiích začátky a úspěšný vývoj významné strojírenské firmy na Vysočině – Bosch Diesel s.r.o. Vystavené fotografie zachycují v časovém průřezu cestu od skromného začátku se sedmi zaměstnanci v roce 1993 až po celosvětově největší výrobní závod skupiny Bosch na výrobu vysokotlakých dieselových čerpadel a tlakových zásobníků se současnými více než 4.000 zaměstnanci.

Za uplynulých 20 let se v závodě firmy Bosch v Jihlavě vyrobilo přes 33 milionů vysokotlakých dieselových čerpadel a více než 22 milionů komponent tlakových zásobníků pro systém Common Rail.

Fotografie zachycují nejen významné časové okamžiky rozvoje firmy a jejích třech výrobních závodů, ale zároveň poskytuje pohled na všední činnost zaměstnanců a jejich podíl na úspěchu firmy, a potažmo tak i na úspěchu moderních vyspělých dieselových technologií.

Autentičnost výstavy podtrhují kromě fotografií i výtvarná díla dvou zaměstnanců firmy Bosch Diesel s.r.o., Jörga Schauppa a Petra Vengláře.

„Tím, že je jubilejní výstava otevírána zde v Jihlavě, chceme doložit naši příslušnost ke zdejšímu regionu a poukázat na úspěšnou spolupráci firmy s městem Jihlavou a Krajem Vysočina. Bosch zde v Jihlavě investoval během 20 let více než 850 milionů euro do inovativních, technologicky náročných a ochranu životního prostředí zohledňujících dieselových technologií a výrobních procesů. Zároveň zde Bosch vytvořil více než 4.000 moderních pracovních míst s budoucností. 20 let existence firmy Bosch v Jihlavě je příkladem úspěšného vývoje, který by ovšem nebyl možný bez přispění našich zaměstnanců, dodavatelů a důležitých partnerů. Za to jim všem na tomto místě patří náš veliký dík. Zároveň věříme v řadu dalších úspěšných roků zde v Jihlavě,“ řekl ekonomický ředitel Bosch Diesel s.r.o., Hermann Butz.

Výstava je přístupná veřejnosti v období od 15. května až do 7. června 2013 v Oblastní Galerii Vysočiny v Jihlavě, na Masarykově náměstí 24. Galerie je otevřena denně, kromě pondělí, vždy mezi 9-17 hodinou.

Tisková zpráva Robert Bosch odbytová

Comments

The comment must be longer than 5 characters!

Please akcept regulations!

There are no comments. Be the first!