Nejlepší z českých inovátorů se jezdí inspirovat do centrály společnosti 3M v USA

9. června 2014, 9:51

Česká inovace o.p.s svou činností již třetím rokem podporuje inovátory v České republice a přispívá tak ke zvyšování inovačního potenciálu České republiky jako celku. Jedním z hlavních pilířů aktivit ČINu je soutěž Česká inovace, která s každým novým ročníkem láká více a více nadějných projektů. Soutěž je rozdělena do několika kategorií, které zohledňují jak fázi, ve které se inovační nápad nachází, tak skutečnost, zda se jedná o jednotlivce nebo firmu, či velikost firmy. Z celé soutěže vzejde jeden absolutní vítěz, kterého si zvolí účastníci Festivalu Česká inovace. Absolutním vítězem za rok 2013 se stala společnost LiCrete s.r.o. se stejnojmenným vynálezem LiCrete, unikátním betonem, který propouští světlo.

Společnost 3M Česko poskytuje každoročně absolutnímu vítězi soutěže hlavní cenu v podobě Cesty za inovací – návštěvu hlavního inovačního centra společnosti v Minnesotě v USA. Autoři vítězné inovace tak mohou nahlédnout pod pokličku výzkumu a vývoje jedné z největších globálních inovačních společností. V letošním roce se cesty za inovací účastnila firma ELLA-CS s.r.o., která zvítězila v soutěži Česká inovace 2012 s vynálezem degradabilní jícnový stent s degradabilním potahem. Protože se společnost 3M snaží program návštěvy centrály v USA ušít co nejvíce na míru vítězi soutěže, zorganizovala pro firmu ELLA-CS s.r.o. setkání s odborníky ze zdravotnické divize 3M, mezi nimiž byli také vynálezci některých nejznámějších zdravotnických produktů 3M. Ti byli připravení představit svá řešení pro zdravotnický průmysl a podělit se o některé zkušenosti s vývojem jednotlivých produktů. „Zástupcům firmy ELLA byl také představen koncept technického fóra, v rámci kterého se scházejí pracovníci na technických pozicích. Technické fórum tak propojuje například zástupce z průmyslu s lidmi ze zdravotnické divize a umožňuje tak vznik nových nápadů a inovací“ řekl Rudolf Melezinek, technický ředitel 3M Česko, který vítěze na celé cestě doprovázel. Návštěvu inovačního centra provázela velmi uvolněná atmosféra a zástupci společnosti ELLA odjížděli nabití zážitky a novými vědomostmi.

Tisková zpráva 3M Česká republika

Související články

3M Česko zaštítilo setkání členů Sdružení automobilového průmyslu
3M Česko zaštítilo setkání členů Sdružení automobilového průmyslu

Společnost 3M je vývojový partner všech významných automobilek. Divize 3M Automotive disponuje vlastním vývojem a vývojem a působí na všech kontinentech. Nedávný globální průzkum realizovaný mezi technology v dodavatelských firmách pro automobilový průmysl naznačil, že 3M je vnímána jako spolehlivý dodavatel kvalitních a inovativních technologií, a že se těší vysoké míře věrnosti zákazníků. Technologie 3M […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!