BOSCH: Údržba klimatizací pro experty

25. února 2019, 15:30

Zařízení pro servis klimatizací pro R134a a R1234yf. Klimatizace ve vozidlech potřebují pravidelnou údržbu. Potenciál trhu pro odborný servis klimatizací stále roste. Zde se uplatní především autoservisy s know-how a správným vybavením: Se zařízením pro servis klimatizací od společnosti Bosch si zachováte chladnou hlavu a budete moci zcela  využívat výhody komfortu, přesnosti a plně automatického provozu.

Jízdní komfort a bezpečnost díky klimatizaci

Jízdní komfort a bezpečnost díky klimatizaci Bosch
Klimatizace patří v současnosti ke standardnímu vybavení vozidel. V současnosti je již více než 60 procent malých vozidel a více než 90 procent modelů ve střední třídě a v prémiové třídě vybaveno klimatizací. A jejich počet se neustále zvyšuje.

Vybavení pro budoucnost: Servis klimatizačních zařízení s chladivem R134a zůstává každodenní prací v autoservisu

I přes zavedení nového chladiva R1234yf směli výrobci vozidel až do roku 2016 dodávat klimatizace i v nových vozidlech s chladivem R134a. Při průměrné životnosti vozidel 20 let to znamená, že zařízení pro servis klimatizací s chladivem R134a budou pro autoservisy ještě dlouho důležitým přínosem v obratu.

  • U většiny malých vozidel si lze klimatizaci minimálně objednat jako volitelné příslušenství
  • Tato tendence u automobilů a užitkových vozidel stoupá
  • V krátkodobém i dlouhodobém výhledu bude stále méně vozidel bez klimatizace

Nová zařízení pro servis klimatizací ACS od společnosti Bosch: 11 modelů pro každý profil autoservisu

ACS 863 – Dokonalý plně automatický servis klimatizace

ACS 863Prémiové zařízení pro servis klimatizací s chladivem R1234yf
Plně automatické zařízení pro servis klimatizací s chladivem R1234yf splňují nejvyšší požadavky na zařízení pro servis klimatizačních systémů osobních a užitkových vozidel. Je kompatibilní s klimatizačními systémy hybridních vozidel a splňují specifikace německých
výrobců automobilů a normy SAE, EGEA a Evropské unie.

Bezpečné a účinné, pro profesionální a ekonomický servis klimatizací
Jednotka pro servis klimatizací kombinuje všechny servisní funkce v jednom zařízení. Funkce tak může uživatel snadno používat a spravovat. Snadná údržba zařízení byla během vývoje považována za nejdůležitější parametr, proto je zajištěn mimořádně snadný přístup k vnitřním komponentům.

Servis pro hybridní vozidla a elektromobily
Dva zásobníky pro dávkování mazacího oleje PAG a POE a automatická funkce  proplachování umožňují servis hybridních vozidel a elektromobilů.

ACS 763 a ACS 753 – Pro nejvyšší nároky v každodenním provozu v autoservisu

ACS 763 a ACS 753Nejlepší zařízení pro servis klimatizací ve své třídě s chladivem R1234yf a R134a
Plně automatické servisní zařízení pro chladivo R1234yf a R134a vyhovuje nejvyšším požadavkům na zařízení pro servis klimatizačních systémů osobních a užitkových vozidel. Je kompatibilní s klimatizačními systémy hybridních vozidel a splňují specifikace německých výrobců automobilů a normy SAE, EGEA a Evropské unie.

Bezpečné a účinné, pro profesionální a ekonomický servis klimatizací
Jednotka pro servis klimatizace kombinuje všechny servisní funkce v jednom zařízení. Funkce tak může uživatel snadno používat a spravovat. Snadná údržba byla během vývoje považována za nejdůležitější parametr, proto je zajištěn mimořádně snadný přístup k vnitřním komponentům.

Servis pro hybridní vozidla a elektromobily
Dva zásobníky pro dávkování mazacího oleje PAG a POE a automatická funkce proplachování umožňují servis hybridních vozidel a elektromobilů.

ACS 663 a 653 – Nový standard v údržbě klimatizací

ACS 663 a 653Nejlepší zařízení pro servis klimatizací ve své třídě s chladivy R1234yf a R134a
Díky vysoce přesné měřicí technice a plně automatizovanému průběhu servisu zajišťují zařízení ACS 663 a ACS 653 efektivní servisní práce na klimatizačních systémech osobních automobilů a užitkových vozidel. Splňují všechny požadavky technicky náročných amerických norem SAE J-2788 pro klimatizační systémy a také veškeré příslušné evropské
certifikace. Jsou vhodné pro plně automatické údržbové a opravárenské práce pro všechny klimatizace osobních a užitkových vozidel.

Bezpečné a účinné, pro profesionální a ekonomický servis klimatizací
Jednotky pro servis klimatizace kombinují všechny servisní funkce v jednom zařízení. Funkce tak může uživatel snadno používat a spravovat. Snadná údržba byla během vývoje
považována za nejdůležitější parametr, proto je zajištěn mimořádně snadný přístup k vnitřním komponentům.

Servis pro hybridní vozidla a elektromobily
Dva zásobníky pro dávkování mazacího oleje PAG a POE a automatická funkce proplachování umožňují servis hybridních vozidel a elektromobilů.

ACS 661 a ACS 561 – Snadné provádění servisu klimatizací s chladivem R1234yf

ACS 661 a ACS 561Technologie zařízení Bosch pro servis klimatizací s chladivem R1234yf
Po zavedení prvních modelů vozidel s novými klimatizacemi s chladivem R1234yf v roce 2011 spolupracuje společnost Bosch na vývoji nových zařízení pro servis klimatizací s automobilovým průmyslem. Technologicky nejlepší zařízení ACS 661 a ACS 561 zajišťují spolehlivé dílenské použití a ochranu životního prostředí.

Bezpečnost, příjemná obsluha a přesnost díky technické vyspělosti
ACS 661 a ACS 561 zaručují jednoduchou, časově úspornou a přesnou údržbu moderních klimatizací s chladivem R1234yf. Technologie od společnosti Bosch a zaměření na detail zajišťují shodu pro připojení příslušnými hadicemi a bezpečnostní standardy včetně norem pro servisní zařízení s chladivem R1234yf.

ACS 611 a ACS 511 – Plně automatické servisní zařízení pro začínající servisy

ACS 611 a ACS 511Zařízení pro servis klimatizací společnosti Bosch pro chladivo R134a
ACS 611 je moderní zařízení pro servis klimatizačních systémů osobních a užitkových vozidel. Stejně jako všechna plně automatická zařízení Bosch, je také zařízení ACS 611 pro servis klimatizací s chladivem R134a spojeno s minimem manuálních zásahů. Zařízení automaticky kontroluje každý krok údržby včetně odsávání, recyklování a opětného plnění chladiva a oleje, aniž by byl potřebný přímý zásah mechanika.

Manuální režim umožňuje uživateli volitelně kontrolovat všechny kroky. Výkonné dvoustupňové vakuovací čerpadlo u ACS 611 garantuje rychlé a efektivní vyprázdnění systému. Stejně jako další zařízení Bosch je také ACS 611vybaveno databankou, ve které jsou uloženy podrobnosti o množství oleje a chladiva pro klimatizaci v příslušném vozidle. ACS 611 má k dispozici integrovanou tiskárnu k zaznamenávání servisního protokolu.

Jako alternativa pro autoservisy s menším objemem servisních zakázek klimatizací nabízí Bosch model ACS 511. Toto zařízení má o trochu méně výkonný kompresor, ale přesto splňuje požadavky na profesionální servis, a to vše ve standardně vysoké kvalitě od společnosti Bosch.

ACS 652 – Komplexní odborné znalosti pro osobní a užitková vozidla

ACS 652 Špičkové vybavení pro profesionální servis klimatizací
Zařízení ACS 652 je optimalizováno pro autoservisy s vyšším až středním vytížením při servisu klimatizací. Vysoce přesná měřicí technika a plně automatické postupy umožňují ekologické servisní činnosti u klimatizací osobních a užitkových vozidel.

Servis pro hybridní vozidla a elektromobily
Dva zásobníky pro dávkování mazacího oleje PAG a POE. Díky funkci proplachování servisních hadic je zařízení vhodné pro hybridní vozidla a elektromobily.

Plně automatický postup u všech pracovních kroků
Zařízení pro servis klimatizací ACS 652 provádí následující pracovní kroky, aniž by byl potřebný zásah obsluhy: Odsávání a recyklování chladiva, separace starého oleje,
vakuování s následnou zkouškou těsnosti, plnění nového oleje, plnění ultrafialové kontrastní látky a přesné plnění chladiva.

ACS 810 – Servis klimatizace s maximálním výkonem

ACS 810Klimatizační zařízení pro těžké váhy
Zařízení pro servis klimatizací ACS 810 je konstruováno speciálně pro požadavky klimatizací autobusů a nákladních vozidel s velkým objemem na bázi chladiva R134a. Zařízení automaticky kontroluje odsávání, recyklování a opětné plnění chladiva. Servisní hadice s délkou 5 metrů umožňují jednoduché připojení k systémům klimatizací.

Díky dvěma 2 litrovým zásobníkům, určeným pro vstřikování nového a separaci starého oleje, může ACS 810 zachytit velké množství mazacího prostředku pro mazání kompresoru. Dvojitý ventilátor garantuje vynikající regulaci teploty a konstantní tlak chladiva během fáze odsávání. Chrání rovněž interní komponenty před přehříváním.
Vysoce výkonné plnicí čerpadlo umožňuje rychlé a kompletní plnění chladivem.

Zařízení zaručuje provádět profesionální servis klimatizací u těžkých nákladních vozidel a autobusů, má integrovanou tiskárnu pro tisk podrobných zpráv.

Ovládejte nová zařízení ACS rychle a snadno pomocí aplikace Bosch na smartphonu – ať jste kdekoli v autoservisu. Stav práce si můžete kdykoli zkontrolovat, při dokončení funkce údržby nebo dalších nezbytných úkonů ve vozidle se zobrazí krátká zpráva. Tak můžete během servisu klimatizace provádět další práce.

Bližší informace a technické parametry naleznete  v brožuře ve formátu PDF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!