Liqui Moly nehodlá propouštět

25. března 2020, 9:44

Světová ekonomika je kvůli koronavirové pandemii ve velmi obtížné situaci a její vývoj nikdy nebyl tak nejistý. Německý specialista na oleje a aditiva, společnost Liqui Moly, si je toho vědoma a na tyto okolnosti reaguje.

Generální ředitel Liqui Moly - Ernst Prost

„Nikdo nebude propuštěn. Pokud to bude potřeba, vzdám se svého platu,“ slibuje generální ředitel Ernst Prost zaměstnancům. 

Začátkem týdne překvapil Ernst Prost své zaměstnance v Liqui Moly zprávou, že jim vyplatí prémii ve výši 1.000 eur.

Týká se to všech zaměstnanců – v Německu i v dceřiných společnostech ve Španělsku a Portugalsku, Itálii, Jižní Africe i ve Spojených státech. Platí to rovněž pro zaměstnance v Dánsku, Velké Británii, Belgii a Nizozemí, v Thajsku, Číně, Japonsku a Indii.

Nejvyšší prioritou je pro generálního ředitele ochrana zdraví jeho zaměstnanců a jejich rodin.

„Na druhé straně se budeme snažit udržet provoz co nejdéle. Bude to náročný, ale nutný úkol,“ ví Ernst Prost. To ale předpokládá fungování dodavatelských řetězců při nákupu a prodeji. „Pokud bude toto zajištěno, výrobu udržíme.“

Pro generálního ředitele je také velmi důležité, aby nadále mohl vyplácet mzdy a platy v plné výši a včas. Právě teď, přestože z důvodu opatření proti koronavirové nákaze je pokles zakázek drastický a příjmy tak klesly. V tomto roce musí Liqui Moly vygenerovat částku potřebnou na výplaty a sociální pojištění ve výši zhruba 57 milionů eur.

„To jsou úkoly, které řešíme nepřetržitě už několik dní,“ říká Ernst Prost. Není vyloučeno, že dojde k dalšímu kroku: „Pokud to bude situace vyžadovat, vzdám se svého platu. Všichni teď přinášejí oběti, takže kapitán musí být vzorem, aby mu posádka mohla důvěřovat.“

Generální ředitel necítí odpovědnost jen vůči svým zaměstnancům, ale také vůči zákazníkům po celém světě. Situaci v zahraničí považuje Ernst Prost za hrozivější než v Německu, protože ve většině zemí nejsou ekonomická síla a státní podpůrné programy srovnatelné s těmi v Německu. Pohled na Itálii ukazuje apokalyptické podmínky.

„Již tak oslabená země je nyní na kolenou. Dokud to bude možné, budeme odolávat.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!