KYB představila systém Actimatic odpružení pro motocykly

2. března 2021, 15:45

KYB Corporation zavádí sériovou výrobu speciálního odpružení pro motocykly s názvem KYB Actimatic Damper System (KADS). KADS je elektronicky řízený poloaktivní systém odpružení motocyklu, který integruje řídicí a hydraulickou technologii.

Actimatic odpružení pro motocykly

Jde o originální koncept „Ground-Hook“ od KYB, který poskytuje jezdci pocit, že je uzemněn na silnici. Jezdec má maximální pocit bezpečí a pneumatiky mají nejlepší možný kontakt s vozovkou. To pomáhá řidičovým dovednostem a také výrazně přispívá k maximální stabilitě a kontrole.

KADS bude instalován na motocyklu Yamaha Tracer 9 GT, kterému poskytne sportovní výkon i pohodlnou jízdu. Plně nastavitelné přední a zadní elektronické odpružení je řízeno šestiosou inerciální měřící jednotkou (IMU) a řídicí jednotkou motoru (ECU). Řídicí jednotka odpružení (SCU) vypočítává optimální nastavení tlumící síly. Nastavení tlumení se okamžitě upravuje pomocí solenoidového ventilu, aby se dosáhlo hladké a bezpečné jízdy bez ohledu na zatížení nebo jízdní podmínky. Režim se nastavuje pomocí rozhraní TFT.

Tento systém odpružení generuje stabilní tlumicí sílu, i když se píst tlumiče pohybuje pomaleji. To výrazně přispívá ke stabilizaci polohy motocyklu při rozjezdu z místa a také stabilizaci polohy podvozku při akceleraci, brzdění a zatáčení. Elektronicky řízený systém ovládá tlumení odskoku a komprese u přední vidlice a tlumení odskoku u zadního tlumiče. Toto vysoce pokročilé odpružení generuje mnohem širší rozsah tlumicí síly než běžné odpružení a je schopno okamžitě reagovat na různé jízdní podmínky, aby bylo dosaženo optimálního jízdního výkonu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!