ZF získává ocenění Zaměstnavatel regionu v Plzeňském a Libereckém kraji i v letošním roce

8. listopadu 2021, 12:05

Ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2021 je součástí Výročních cen Klubu zaměstnavatelů a soutěž je vyhlašována již od roku 2003. Dvě pobočky ZF i letos obhajují úspěchy ve svých regionech z minulých let.

Hlavní kategorie ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu se hodnotí pomocí mezinárodní metodiky PricewaterhouseCoopers Saratoga, která porovnává nejen úroveň odměňování a vzdělávání zaměstnanců, ale také třeba možnosti dalšího kariérního růstu, které zaměstnavatel poskytuje. Důležitou součástí jsou ovšem také ekonomické ukazatele, takže se dá říct, že jde o velmi komplexní pohled na firmu.

ZF Engineering Plzeň se i v letošním roce umisťuje mezi nejlepší zaměstnavatele Plzeňského kraje v kategorii do 5.000 zaměstnanců a obhajuje tak druhé místo v soutěži Zaměstnavatel roku.

Významné postavení plzeňského vývojového centra v rámci skupiny ZF dokazuje i další rozšiřování kompetencí a rozsáhlost projektů, které jsou v posledních měsících přesouvány právě do rukou plzeňských a zlínských vývojářů (ZF Engineering má vlastní pobočku ve Zlíně). ZF Engineering Plzeň patří mezi nejrychleji rostoucí vývojová centra v Plzeňském kraji. Aktuálně v ní působí přes 700 vývojářů, kteří se podílí na vývoji mechanických komponent, HW komponent, embedded SW pro klasické i elektrické dopravní prostředky všeho druhu podílí se tak na vývoji strategie ZF Next generation mobility. Now.

V Libereckém kraji se ZF také zařazuje mezi nejlepší zaměstnavatele regionu. Jablonecký závod se v soutěži Zaměstnavatel regionu pravidelně umísťuje na předních příčkách a v letošním ročníku získává 3. místo v kategorii do 5.000 zaměstnanců.

„Je to moc velké překvapení, protože rok 2021 je ještě složitější než byl rok 2020. Vzhledem ke covidovým opatřením a dlouhému lockdownu se v oblasti lidských zdrojů vše změnilo. Styl komunikace a práce, vedení lidí a motivace, vzdělávání a zaměstnanecké benefity, prostě musíme dělat věci jinak. Nám tato doba ukazuje, jak je důležité být flexibilní a rychle reagovat na stávající podmínky. Ocenění je pro nás důkazem, že i v nestandardním prostředí je možné uspět a nám se to podařilo, což nás hodně těší,“ prozradila Šárka Valentová, HR manažerka ZF Automotive Czech v Jablonci nad Nisou. 

Vývoj v Jablonci nad Nisou se zabývá se vývojem a konstrukcí součástí brzdového systému a testováním prototypů na testovacích stavech a přímo v autech na testovacích okruzích. Také zde má ZF výrobu brzd v rámci divize Active Safety Technology. V neposlední řadě je součástí ZF Automotive Czech v Libereckém kraji také ZF Aftermarket ve Frýdlantu, kde se soustředí na výrobní činnost specializovanou na výrobu brzdových kotoučů a repase brzdových třmenů a řízení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!