ZF podporuje inteligenci v oblasti pokročilé bezpečnosti, automatizovaného řízení a elektrifikace v celém spektru mobility

6. ledna 2022, 10:39

Na Consumer Elektronics Show ukázala společnost ZF přesné body svého pokroku směrem k Next Generation Mobility a věří, že to již není vzdálenou vizí, ale dosažitelným cílem. Nyní. ZF vyvinula inteligentní technologie s pokročilou hlavní inteligencí, která posouvá bezpečná, automatizovaná a elektrifikovaná vozidla na novou úroveň. Tento vývoj nabízí zásadní zlepšení, která prospívají naší globální společnosti a životnímu prostředí.

„V ZF se snažíme dosáhnout kritické rovnováhy mezi přípravou inteligentních technologií, které nyní pomáhají řešit hlavní výzvy mobility, kterým čelí, a uvádět je na trh v měřeném rytmu,“ řekl Martin Fischer, člen představenstva ZF a hlavní výkonný ředitel pro oblast Ameriky. „Spotřebitelům to dnes umožňuje těžit z bezpečnostních a ekologických výhod a zároveň jim umožňuje aklimatizovat se na nová rozhraní a funkce ADAS a AD a zároveň poskytuje most pro aktualizace infrastruktury nezbytné pro oblasti jako je elektrické nabíjení nebo instalace vyhrazených pruhů pro automatizovanou kyvadlovou dopravu.“

Srovnání

Nedávné úspěchy v zákaznických smlouvách a pokrok ve schopnostech ZF potvrzují tuto strategii. Například předem oznámená sada technologií pro automatizované řízení od ZF, včetně coASSIST, již byla spuštěna ve spolupráci se společností Dongfeng v Číně; coDRIVE, kde zaznamenáváme vysoký zájem zákazníků o další vývoj systémů L2+ a coPILOT, systém škálovatelný až na úroveň Level 4, který bude spuštěn ve spolupráci s rychle rostoucím vietnamským výrobcem elektrických vozidel VinFast.

„Naši zákazníci z řad výrobců vozidel hledají pokročilé technologie, stejně jako inteligenci a funkce, které přidávají hodnotu pro spotřebitele,“ zdůraznil Fischer. „Byli jsme úspěšní v neustálém rozrůstání našeho podnikání v oblasti ADAS a AD prostřednictvím smluv o senzorech a vysoce výkonných počítačích, které zahrnují zajištění spojení těchto senzorových technologií, systémové odborné znalosti pro poskytování pokročilých funkcí a výpočetní výkon potřebný s naším superpočítačem ProAI.“

Kyvadlová doprava, užitková vozidla a průmyslový sektor mají všechny výhody

Další důležitou hranicí je doprava jako služba, která bude s pokračujícím vzestupem velkoměst stále důležitější. Dopravní zácpy a využití prostoru povedou k potřebě alternativních forem mobility a tým ZF Automated Transport Systems nyní může poskytnout virtuální řešení na klíč pro plánování, provoz a implementaci automatizovaného systému kyvadlové dopravy, který bude pomáhat vnitřním městům a bude je spojovat s odlehlými venkovskými částmi. ZF nyní přináší tato řešení do USA.

A se začátkem roku 2022 nově konsolidovaný tým Commercial Vehicle Solutions (řešení pro užitková vozidla) nyní plně kombinuje silné stránky ZF a bývalého WABCO na předního globálního dodavatele, který poskytuje nezbytné technologie umožňující pokročilé bezpečnostní a automatizované funkce řízení, jakož i pokročilé systémy pohonných jednotek na trhu se silným obchodním případem pro využití těchto schopností.

A ZF jde nad rámec těchto tradičních režimů mobility a poskytuje pokročilou automatizaci pro zemědělskou techniku, těžbu, terénní zařízení a automatizované vysokozdvižné vozíky a pomáhá životnímu prostředí prostřednictvím ultra účinných převodovek větrných turbín.

Softwarová řešení podporují iniciativy v oblasti mobility a udržitelnosti

ZF pokračuje ve své transformaci na softwarový a digitálně založený podnik napříč všemi svými obchodními procesy. Díky využití komplexní sady cloudů od Microsoftu, umělé inteligenci, internetu věcí a datových technologií se ZF stává poskytovatelem cloudových nativních služeb mobility, který svým zákazníkům poskytuje čistá, bezpečná, pohodlná a cenově dostupná řešení mobility.

Jedním z příkladů je větší škálovatelnost a modularita, kterou společnost ZF přináší do technologie e-drive invertorů prostřednictvím vysoce inteligentního softwaru a odborných znalostí v oblasti polovodičů. Jedná se o zásadní krok ke zvýšení účinnosti, dojezdu a cenové dostupnosti elektrických motorů pro elektrifikovanou budoucnost a společnost ZF využívá své značné odborné znalosti k uvedení těchto vylepšení na trh ve zkrácených vývojových cyklech.

„ZF má jedinečnou příležitost utvářet Next Generation Mobility a udělat to nyní,“ řekl CEO ZF Wolf-Henning Scheider. „Nemůžeme se dočkat až vyřešíme hlavní problémy, kterým náš svět čelí, protože jsou zásadní pro naše přežití a kvalitu života, kterou si všichni zasloužíme. Abychom zlepšili životy budoucích generací, musíme všichni spolupracovat, od vlád přes průmysl až po členy společnosti a musíme se všichni zaměřit na jednotný cíl, splnit sliby zítřka.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!